Chiflele umplute e una dintre cele mai usoare si gustoase retete cu care va puteti intampina musafirii, sau poate constitui mancarea voastra la pachet . Cu siguranta va fi pe placul vostru :
Ingrediente chifle :
550 gr faina + 30 gr ( dupa caz) 150 ml apa calda, 150 ml lapte cald, 1 ou, 50 gr unt, 3 lingurite zahar, 20 gr drojdie proaspata, 10 gr sare, ou batut pt uns .
Drojdia impreuna cu o lingurita de zahar o amestecam si o punem in apa calda. Lasam 5 minute pana se activeaza. In laptele cald punem untul taiat cubulete. Faina si restul ingredientelor le punem in bolul robotului de bucatarie. Peste turnam laptele si apoi apa cu drojdia. Framantam 5-7 minute , dupa caz mai adaugam 30 gr faina, nu vrem un aluat tare, acesta trebuie sa ramana mai moale, pentru a iesi chifle pufoase. Presaram putina faina peste aluat si il lasam la crescut o jum de ora. Apoi pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul sub forma de cerc cu o grosime de 0.5 cm. Cu o forma de 8 cm diametru decupam aluatul .
Sosul de carne tocata :
400 gr carne vita
1 ceapa medie
1 catel usturoi razuit
1 lingura ulei
sare piper
marar ( optional)
125 gr mozzarella
ketchup/sos de rosii
Ceapa o taiem cubulete marunte si o punem la calit in ulei pana se inmoaie . Apoi adaugam carnea tocata, usturoiul razuit , asezonam cu sare si piper. Amestecam mereu si o lasam pana scade sosul, si carnea este facuta. O lasam putin sa se raceasca.
Pe fiecare cerc de aluat punem 1 lingurita ketchup/sos de rosii , carnea tocata si apoi o bucata de mozarella . Avem grija ca 2 cm la marginea aluatului sa ramana gol pentru a putea aduna marginile si forma o bila. Strangem cu grija marginile pentru a le sigila. O modelam usor in palma apoi o punem intr-o forma ceramica sau in tava unsa cu ptin unt. Lasam cam 3 cm intre ele deoarece vor creste. Chiflele si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. La final le ungem cu ou batut. Deasupra razuim cascaval . Le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute pana sunt rumene.
ce umpluturi mai putem folosi?
Arata superb an văzut o postare în care a fost umpluta doar cu mozzarella nu găsesc reteta ce e diferit fata de aceasta?
in loc de carne era mozzarella si deasupra am presarat ierburi italienesti