Ingredients
O bunatate de prajitura, delicioasa si usor de facut. Fara coacere , e perfecta pentru orice ocazie. Imi place contrastul culorii blatului aproape negru si crema alba, fina si capsuni care dau pata de culoare si aroma minunata. Noi am servit cate 2 portii fiecare 😉
Ingrediente ( forma de 22 cm )
Blat: 167 gr biscuiti oreo, 50 gr unt topit
Avem nevoie se o tava rotunda de 22 cm. Tapetam baza cu hartie de copt. Se sfarmă biscuitii bine de tot apoi, 130 gr biscuiti se amesteca cu untul topit si se asează pe fundul tavii. Cu podul palmei sau cu dosul unei linguri, biscuitii se apasă usor, se dau la rece.
Pt crema:
- Tăiem 200 gr capsuni in bucăti,
- 500 gr brânză pt prăjituri ( Lidl) ,
- o amestecăm cu 200 gr smantana pt frisca bătută împreună cu 3 linguri mari de miere si un plic de zahar vanilat bourbon .
Punem un plic de gelatina – 10 gr la hidratat in 100 ml apa rece. Apoi o punem la topit pe baie de aburi si o adăugăm peste brânză. Amestecăm bine si o turnam peste biscuiti Punem capsunii peste blat. Deasupra punem restul de biscuiti maruntiti. Dam la frigider min 3 ore. Enjoy!
Steps
1
Done
|
|
sweet <3
Cum scoatem tortul din tava cu Pereti detasabili ? Eu am facut dar mi s a lipit blatul de biscuiți de tava!
eu am trecut cu un cutit pe marginea lui, insa l-am servit de pe tava de copt, daca doresti sa il pui pe un platou poti pune o hartie de copt cat e baza tavii si apoi biscuitii si restul 🙂
Arata bine !
Buna, eu am o forma de 28 cm. Imi puteti spune cantitatile ajustate pt aceasta dimensiune.
Multumesc
Pentru o tava de 28 cm folositi cantitatea din reteta si inca o jumatate din ingrediente , adica 1 si 1/2.
cata gelatina ar trebui pt o forma de 28cm? e mult un plic de 50 g de la Lidl?
smantana pt frisca nu se poate inlocui cu frisca?
multumesc
Buna , 15 grame gelatina sunt suficiente, dar e nevoie si de crema mai multa , mai adaugati inca o jumatate din toate cantitatile prezentate in reteta, puteti folosi si frisca 🙂
multumesc
Buna cum pun gelatina la hidratat? Si e vb de gelatina din acea granule la plic? De la doctor oetker?
Daca folosesti gelatina granule se hidrateaza in 100 ml apa rece , cam 5 minute
Si nu se mai pune pe foc?
La ce te referi ?
cum pun gelatila la hidratat ca nu am facut pana acuma asa ceva si cat trebuie sa o tin in baia de abur deci ce vreau sa stiu este partea cu gelatina tot procesul multumesc!
ce fel de gelatina se foloseste?
Eu am folosit gelatina granule 🙂
Buna cu ce pot inlocui mierea?
Mieera se poate inlocui cu zahar,sirop de agave, sirop de artar
Zaharul pudra e ok ? Ma gandesc ca se dizolva mai repede ca zaharul normal!
e foarte Ok si zaharul pudra 🙂
Buna! Are un nume tipul de branza?
Puteti folosi si Philadelphia sau Exquisa
Se maruntesc biscuitii cu tot cu crema de la ei?
Da, se maruntesc cu totul