0 0
Cheesecake cu capsuni si lapte condensat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat biscuiti
400 grame biscuiti digestivi
200 grame unt
Crema de branza si lapte condensat
800 grame branza fina de vaca
400 grame smantana pt frisca
400 gr lapte condensat indulcit
15 grame gelatina
2-3 linguri zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
Jeleu capsuni
750 grame capsuni
10 grame gelatina
40 grame zahar

Cheesecake cu capsuni si lapte condensat

  • Serves 20
  • Easy

Ingredients

Share

Cheesecake cu capsuni si lapte condensat

Daca va place cheesecake-ul pe acesta il veti iubi ^_^ Are un gust fin, baza crocanta, crema fina si aerata si un jeleu aromat de capsuni. In plus se face la rece, si foarte usor !

Steps

1
Done

Preparare blat de biscuiti

Pentru acest tort am folosit o forma de dimensiunea 35/30 cm , va recomand cu pereti detasabili. Daca doriti sa il faceti intr-o forma de 20 cm injumatatiti cantitatile.
Punem biscuitii in robotul de bucatarie si ii sframam de tot. Untul il topim si apoi il adaugam peste biscuiti. Mixam din nou pana amestecul devine umed si incepe sa se lege usor.
Apoi in forma, la baza acesteia punem hartie de copt. Punem biscuitii cu unt in tava si cu dosul unei linguri apasam bine , uniform peste tot. Dam la rece pana preparam crema.

2
Done

Crema de branza

Pentru crema e obligatoriu frisca sa fie rece, de la frigider.
Trebuie sa folosim DOAR lapte condensat indulcit, acela la cutie metalica, si nu , celelalte care sunt la cutie carton sau sunt pentru cafea, acelea nu se pot folosi in aceasta reteta.
Gelatina am folosit foi, acestea doar trebuie hidratate in apa rece, apoi se scurg si se topesc pe baie de aburi.
Asadar, punem intr-un vas incapator smantana pentru frisca impreuna cu laptele condensat indulcit. Mixam pana frisca incepe sa se intareasca.
Adaugam branza si vanilia ( eu am folosit cea pentru prajituri din Lidl, voi puteti folosi si branza gen Philadelphia) mixam pana se omogenizeaza. Gustam si daca mai e nevoie adaugam zaharul pudra( depinde de gustul vostru).
Luam o lingura de crema si o adaugam peste gelatina topita, amestecam bine, apoi adaugam gelatina peste crema. Mixam bine pentru a ne asigura ca gelatina e uniform incorporata in crema.
Turnam crema peste stratul de biscuiti. O nivel cu o spatula sau cu dosul unei linguri. Dam la rece pana pregatim jeleul.

3
Done

Jeleul de capsuni

Spalam bine capsunile si le curatam de codita. Pentru jeleu vom folosi 500 grame de capsuni, restul sunt pentru ornat.
Gelatina o punem in apa rece la hidratat.
Intr-o cratita mai mica punem capsunile si zaharul si cu mixerul vertical le blenduim. Apoi aducem capsunile la punctul de fierbere si luam de pe foc. Adaugam gelatina si amestecam bine, pana aceasta s-a dizolvat.
Lasam jeleul sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei. Apoi il putem turna peste stratul de branza.
Taiem si celelate capsuni rondele, cam de 3-4 mm si le punem peste jeleu. Cu o pensula ungem capsunile cu putin jeleu, pentru a nu se usca. Punem cateva frunze de menta. Dam totul la frigider pentru 4 ore, apoi se poate servi.
Enjoy !

Lucky Cake

Rulada cu jeleu de rubarba si menta
previous
Rulada cu jeleu de rubarba si menta
Frigarui de somon si dovlecei cu gremolata
next
Frigarui de somon si dovlecei cu gremolata
Rulada cu jeleu de rubarba si menta
previous
Rulada cu jeleu de rubarba si menta
Frigarui de somon si dovlecei cu gremolata
next
Frigarui de somon si dovlecei cu gremolata
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here