Daca doriti sa faceti ceva deosebit de Paste, de care sa se bucure copii, dar cu masura – iata solutia. Cake pops cu ceva extra. 😉
Puteti folosi blat de cacao , facut de la inceput sau resturi de la blaturi de prajituri, daca tot va pregatiti pentru masa de Paste.
Ingrediente cake pops :
Blat:
1 ou
40 gr cacao
150 gr zahar
125 gr faina
3/4 lingurita praf de copt
3/4 bicarbonat
60 ml ulei
125 ml apa clocotita
un praf de sare
Pentru blat avem nevoie de o forma rotunda de tort de 28 cm . Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa,praful de copt si bicarbonatul, zaharul. Oul il batem impreuna cu uleiul si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate, la final apa clocotita. Amestecam usor cu telul pana ce se omogenizeaza. Punem amestecul in taca de copt tapetata cu hartie de copt, si o dam la cuptor la 180 grade timp de 35 minute. Il lasam sa se raceasca.
Mai avem nevoie de 125-150 gr crema de branza, pe care o vom adauga peste blatul sfarmat de ciocolata. Cand compozitia este suficient de moale pt a putea forma bilutele , nu mai punem crema de branza. Formam bilutele punand in mijloc o bomboana de ciocolata sub forma de ou. Eu am folosit Schoko-Bons.
Dam bilutele la congelator pana ne ocupam de ciocolata.
300 gr ciocolata alba
colorant praf/ colorant gel
Topim ciocolata pe baie de aburi, sau la microunde , atentie , se pune cate 30 secunde, apoi se scoate se amesteca, si tot asa pana e topita. . Impartim ciocolata in 2 si coloram ciocolata dupa dorinta, daca folositi colorant gel, atentie doar o cant mica , altfel se taie. Apoi scoatem de la congelator bilutele si le dam prin ciocolata topita.Le decoram dupa gust. Le lasam pe un gratar pana se intareste usor cicolata, apoi le transferam pe o tava si o dam la frigider. Enjoy !