Ingredients
Pregatiri pentru masa de Paste :)…un desert pe care copilul meu l-a indragit din prima clipa.Ne-am jucat in bucatarie: am facut pandispanul, am amestecat, am decorat.
Daca masa de Paste se petrece in familie, si pregatirea acesteia poate fi facuta impreuna de la mic la mare ;). Reteta este pentru 20- 24 cake pops, daca doriti puteti injumatatii cantitatile, eu am folosit doar jumatate iar din cealalta jumatate am facut Lamingtons(tavalita cu cocos) reteta aici : https://luckycake.ro/retete/prajitura-tavalita-de-ciocolata/ si asa am deja 2 feluri de praji !
Blat:
6 oua
100 gr unt topit
100 ml lapte
150 gr zahar
100 gr ciocolata neagra topita
2 lg cacao
200 gr faina
1/2 plic praf de copt
Pentru aluat cake pops :
125 gr crema de branza
100 gr ciocolata topita
Decor:
200 gr ciocolata alba sau neagra
bomboane decor
bete( eu am folosit de frigarui)
Preparare:
Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.
Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (25/35) la 180 grade cam 30 -35 minute. Lasam blatul sa se raceasca. Topim ciocolata . Pastram putina ciocolata topita in care vom baga batul. Apoi il sfarmam bine si adaugam ciocolata topita, si cate putin din crema de branza pana capata o consistenta pe care o putem modela. . Modelam aluatul sub forma de oua/rotunde ,nu foarte mari caci atunci sunt prea grele.
Le infigem in batul al carui capat a fost acoperit cu ciocolata( asa se vor lipi de bat si nu vor cadea) . Le punem pe o tava si le dam la congelator cam 15- 20 minute pentru a se intari.
Intre timp pregatim glazura, adica topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, si ne punem la indemana bilutele de ornat.Ciocolata trebuie sa fie calda , nu fierbinte deoarece atunci va curge prea tare.Daca topiti ciocolata alba puteti sa adaugati coloranti alimentari – rosu , verde, albastru( e optional), ciocolata trebuie pusa intr-un pahar nu foarte lat .
Scoatem de la congelator prajiturelele si pe rand le scufundam in ciocolata topita , le scoatem si le rotim putin cu batul, pana vedem ca ciocolata s-a intarit putin si apoi presaram bombonelele colorate. Aveti nevoie de o bucata de polistiren sau o sita de bucatarie cu gauri mari intoarsa in jos, unde sa le lasam sa se raceasca complet. Le putem pastra intru-un loc racoros , daca mai raman 🙂 !
Steps
1
Done
|
|
Pt a nu fii blatul negru , se poate folosi și ciocolata albă?
Încă o întrebare, cam câte bucăți ies din aceste cantități?