Am pus gemul de caise pe foc si cateva caise le-am pastrat pentru a fi mancate…au ramas vreo 3 bucati si nimic dulce prin frigider 😀 . Asa ca m-am gandit la briose , zis si facut , si repede mancate 😉
Ingrediente:
- Â 200 gr faina
- Â 1 lingurita praf de copt+1 lingurita bicarbonat de sodiu,
- 125 gr unt la temp camerei,
- 2 oua mari la temp camerei,
- 140 gr zahar,
- 1 plic zahar vanilat,
- 200 ml lapte batut,
- cateva flori de lavanda,
3 caise taiate bucatele.
Mixam untul cu zaharul pana se albeste, adaugam si zaharul vanilat, apoi pe rand cate un ou, pana se incorporeaza, apoi alternativ faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, Â cu laptele batut. Umplem forma de briose mai mult putin de jumatate si deasupra cateva bucatele de caise si flori de lavanda. Dam la 170- 180 gr la cuptor pana trec testul scobitorii , aprox 20 min. Enjoy!