Bagheta cu unt aromat
Cel mai simplu si gustos mic dejun. Este potrivit si ca aperitiv pentru o perecere, sau doar daca vreti sa va incantati papilele gustative.
Ingrediente:
1 bagheta mare
75 gr unt la temperatura camerei
o mana de amestec verdeturi( patrunjel, busuioc, cimbru, oregano)
un catel de usturoi
sare
Untul il amestecam cu verdeturile tocate marunt , usturoiul razuit marunt si un praf de sare. Luam bagheta, o taiem in 2 si o taiem felii doar pana la coaja. Partea de jos trebuie sa ramana intreaga. Punem cate o bucatica de unt aromat intre fiecare felie. Luam o bucata de hartie cerata , punem baghetele in interior si incercam sa o inchidem cat de bine putem. O dam la cuptor la 200 grade , 2-3 minute cu hartia de copt inchisa, apoi desfacem hartia de copt si o mai lasam 4-5 minute pana e usor rumenita. Noi am servit-o cu o salata de rosii proaspete si o branza Camembert. Daca va ramane unt , il puneti intr-o folie alimentara si il puneti in congelator.Enjoy!