1 0
Baba au rhum

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat Baba
180 grame faina
25 grame zahar
10 grame drojdie proaspata
2 bucati marimea M (110 grame) oua
20 ml lapte
55 grame unt
un praf de sare
Glazura
200 grame gem de caise
30 ml apa
2 grame gelatina
Sirop
150 grame zahar
300 ml apa
50 ml rom
1 lingurita coaja de lamaie razuita
30 ml suc lamaie
1 lingurita coaja razuita de portocale
50 ml suc proaspat stors deportocale
1/2 lingurita extract vanilie
2 bucati cuisoare
Crema Chantilly
300 ml smantana pt frisca
30 grame zahar pudra
1 lingurita zeama lamaie
1/2 lingurita extract vanilie

Baba au rhum

  • 2 h si 20 minute
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Aluat Baba

  • Glazura

  • Sirop

  • Crema Chantilly

Share

Baba au rhum

Nu ai cum sa nu te indragostesti de aceasta reteta daca iti plac prajiturile insiropate 🙂

Inspirata dupa reteta lui Cyril Lignac, este atat de fina si aromata, incat am savurat fiecare bucatica.

Va recomand sa folositi doar ingrediente de caliatate pentru un rezultat savuros 😉

 

Steps

1
Done

Preparare aluat

In laptele cald punem drojdia.
Faina, zaharul si sarea se amesteca. Dupa 5 minute putem incepe sa framantam: Peste faina adaugam laptele cu drojdia, ouale si framantam. La final adaugam untul ( la temperatura camerei) in 3 transe. Framantam aluatul pana devine neted si elastic. Il acoperim si il lasam la crescut intr-un loc cald , pentru 45 minute.
Eu am folosit o tava cu mini forme de savarine pe care am uns-o cu unt. Apoi aluatul l-am impartit in 8 si l-am pus in forme. Se poate face si intr-o forma mai mare.
L-am lasat din nou la crescut pentru 30 minute, acoperit cu folie alimentara.
Intre timp am preincalzit cuptorul la 180 grade.
Cat timp sunt la crescut pregatim siropul .
Coacem aluatul pentru 25 minute, pana este crescut si rumen.

2
Done

Siropul

Pentru ca folosim coaja citricelor, am luat fructe Bio, cu coaja netratata.
Intr-o cratita am pus apa si zaharul , le-am fiert pana zaharul s-a dizolvat apoi am adaugat si restul ingredientelor si le-am fiert inca 20 minute la foc mic.

3
Done

Preparare Glasaj

Gelatina ( eu am folosit foaie de gelatina) se hidrateaza in apa rece. Gemul de caise si apa le-am pus intr-o craticioara mica si le-am adus la punctul de fierbere. Apoi o dau la o parte si adaug gelatina, amestecand pana se topeste.

4
Done

Dupa ce Baba este rumena , se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Apoi fiecare bucata o intep din loc in loc cu o scobitoare , pentru a absorbi mai bine siropul. Pun siropul intr-un vas mai mic si inalt si punem cate 2-3 bucati in sirop le las 1-2 minute, intorcandu-le pe toate partile. Pentru a fi sigura ca s-au imbibat cu sirop, eu tai una sa vad cum e in mijloc, daca e nevoie le mai trec prin sirop.
Le pun pe un grilaj si le las 5 minute acolo. Apoi cu o pensula le ung bine de tot cu glasajul din gem de caise.
La final bat frisca rece cu zaharul pudra si vanilia pana devine semi-ferma, adaug lamaia si mai mixez pana devine ferma. Ornez fiecare bucata cu frisca , apoi o dam la rece minim1 ora. Enjoy !

Lucky Cake

cartofi rumeni la cuptor
previous
Cartofi rumeni la cuptor
Caponata in stil sicilian
next
Caponata in stil sicilian
cartofi rumeni la cuptor
previous
Cartofi rumeni la cuptor
Caponata in stil sicilian
next
Caponata in stil sicilian
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here