Ingredients
-
Aluat Baba
-
180 grame faina
-
25 grame zahar
-
10 grame drojdie proaspata
-
2 bucati marimea M (110 grame) oua
-
20 ml lapte
-
55 grame unt
-
un praf de sare
-
Glazura
-
200 grame gem de caise
-
30 ml apa
-
2 grame gelatina
-
Sirop
-
150 grame zahar
-
300 ml apa
-
50 ml rom
-
1 lingurita coaja de lamaie razuita
-
30 ml suc lamaie
-
1 lingurita coaja razuita de portocale
-
50 ml suc proaspat stors deportocale
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
2 bucati cuisoare
-
Crema Chantilly
-
300 ml smantana pt frisca
-
30 grame zahar pudra
-
1 lingurita zeama lamaie
-
1/2 lingurita extract vanilie
Baba au rhum
Nu ai cum sa nu te indragostesti de aceasta reteta daca iti plac prajiturile insiropate 🙂
Inspirata dupa reteta lui Cyril Lignac, este atat de fina si aromata, incat am savurat fiecare bucatica.
Va recomand sa folositi doar ingrediente de caliatate pentru un rezultat savuros 😉
Steps
1
Done
|
Preparare aluatIn laptele cald punem drojdia. |
2
Done
|
SiropulPentru ca folosim coaja citricelor, am luat fructe Bio, cu coaja netratata. |
3
Done
|
Preparare GlasajGelatina ( eu am folosit foaie de gelatina) se hidrateaza in apa rece. Gemul de caise si apa le-am pus intr-o craticioara mica si le-am adus la punctul de fierbere. Apoi o dau la o parte si adaug gelatina, amestecand pana se topeste. |
4
Done
|
Dupa ce Baba este rumena , se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Apoi fiecare bucata o intep din loc in loc cu o scobitoare , pentru a absorbi mai bine siropul. Pun siropul intr-un vas mai mic si inalt si punem cate 2-3 bucati in sirop le las 1-2 minute, intorcandu-le pe toate partile. Pentru a fi sigura ca s-au imbibat cu sirop, eu tai una sa vad cum e in mijloc, daca e nevoie le mai trec prin sirop. |