Ingredients
-
200 gr faina
-
200 gr unt82 % grasime
-
80 ml apa
-
1/3 lingurita sare
Aluat de foietaj  reteta usoara 😉
Am ramas placut surprinsa de acest foietaj, se face mult mai repede decat cel obisnuit. Timpii de racire sunt mai scurti , iar gustul este unul de unt adevarat. Aveti nevoie de unt de 82 % grasime de calitate. Toti pasii sunt obligatorii pentru reusita lui.
Iata cateva idei pentru intrebuintare :
https://luckycake.ro/retete/foietaj-cu-branza-si-visine/
https://luckycake.ro/retete/portofele-cu-loboda-si-telemea/
https://luckycake.ro/retete/placinta-cu-carne/
Steps
1
Done
|
Preparare aluat de foietaj |
2
Done
|
Apoi facem in mijloc o groapa si turnam apa rece , de la frigider de prefertat si sarea. Tot cu ajutorul varfului degetelor amestecam aluatul pana se leaga. Nu il lucram prea mult deoarece atunci nu va iesi pufos. Il formama intr-o bila si il dam la rece 30 minute. |
3
Done
|
Il scoatem de la rece si pe o suprafata bine pudrata il intindem sub forma de dreptunghi cu o lungime de 25 cm. Apoi il impaturam in 3 , pe parte mai lunga. Acum il intoarcem la 90 grade si intindem din nou aluatul sub forma de dreptunghi. Il impaturam din nou in 3 si il dam la frigider invelit in folie alimentara, pentru 30 minute. |
4
Done
|
|
5
Done
|
La frigider se pastreaza pana la 3 zile, fara probleme. Cand dorim sa il folosim il intindem la grosimea dorita, taiem marginile, eu folosesc un cutter de pizza, pentru aceste mini prajituri l-am intins la o grosime de 4 mm. Apoi il decupam si il punem pe o tava tapetata cu hartie cerata. Eu il dau apoi la frigider pana cuptorul se incalzeste. Eu le-am copt la 220 grade pana s-au rumenit frumos si s-au desprins in foi . Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Le-am servit cu frisca naturala si gem de capsuni. Enjoy ! |