3 1
Tort Andrea

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Nutritional information

Tort Andrea

  • Medium

Ingredients

Share

Acest tort poarta numelele prietenei mele Andrea , careia i-a placut foarte mult acest tort  😉 . Nu stiam ce denumire sa ii dau, are in compozitie 2 creme: ganache de ciocolata si mousse de lapte condensat. Evident titlul era prea lung…Asa ca m-a salvat Andrea . Iata ingredientele si modul de preparare:

Sectiune Tort Andrea

Ingrediente Tort Andrea:

Blat  cacao tort ( 22 cm)

120 gr faina
40 gr cacao
5 oua
2 galbenusuri
150 gr zahar
50 gr unt topit si racit la temp camerei
5 linguri apa
 

Punem ouale ( la temperatura camerei ) impreuna cu galbenusurile si le batem pana incep sa devina pufoase. Zaharul il punem intr-o cratita cu fund gros impreuna cu 5 linguri de apa si lasam sa fiarba pana s-a topit zaharul si rezulta un sirop. In timp ce mixam il turnam in fir subtire peste oua si mixam pana ajunge la temp camerei, cam 5-6 minute. Faina o amestecam cu cacaua si o impartim in 2 . Cernem de la 15 cm deasupra vasului prima jumatate de faina, amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana se omogenizeaza. Repetam la fel si cu a 2 jumatate. Untul topit il amestecam cu o lingura din aluat pana se omogenizeaza apoi il turnam peste tot blatul si amestecam usor. Punem aluatul intr-o tava de 22 cm  tapetata cu hartie de copt si coacem la 170 timp de 30 -35 minute. Cand e gata il scoatem din cuptor si il ridicam la 20 cm deasupra mesei apoi il lasam sa cada pe masa. In acest fel blatul nu va avea tendinta de lasare.Il lasam 5 minute apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar.

Ganache de ciocolata:

200 ml smantana pt frisca

200 gr ciocolata neagra/ cu lapte , de buna calitate

Ciocolata bucatele o punem la topit cu smantan pt frisca. Le punem la foc mic, amesecam mereu si le luam jos cand sunt pe punctul sa fiarba. Lasam pana se raceste usor , apoi la frigider peste noapte. Eu atat blatul cat si ganachul le pregatesc cu o zi inainte. Cand dorim sa asamblam tortul , mixam ganache-ul pana se intareste . Nu prea mult sa nu se taie.

Mousse de lapte condensat:

200 ml  smanatana pt frisca

200 gr lapte condensat

6 gr gelatina

50 ml apa

Zmeura – 200 gr

Suc visine/ zeama de pe compotul de visine pt insiropatul blatului.

Preparare :

Gelatina o punem in apa rece la hidratat. Apoi o topim pe baie de aburi , fara sa fiarba.  Frisca o batem bine, pana cand e teapana. Gelatina o adaugam peste laptele condensat, amestecam , apoi turnam totul peste frisca. Cu un tel amestecam bine de sus in jos pana se omogenizeaza.

Crema ornat

200 gr unt 82%

50 gr zahar

200 gr crema de branza

200 gr ciocolata neagra/ cu lapte

Glazura de ciocolata:

150 gr ciocolata neagra

70 ml smantana pt frisca

1 lingurita miere

200 gr zmeura

Acum asamblam tortul – avem nevoie de o forma cu pereti detasabili sau un inel. Blatul il taiem in 3 . Primul blat il punem jos, apoi punem zmeura . Cu grija turnam peste  apoi punem mousse-ul de lapte condensat si cu o paleta il nivelam. Punem al 2-lea blat, il insiropam usor, urmeaza ganache-ul de ciocolata. Deasupra ultimul blat. Dam la frigider minim 4 ore, de preferat peste noapte.

Pentru crema de ornat , scoatem untul din frigider, sa fie la temp camerei. Topim ciocolata si o lasam sa se raceasca usor. Untul il mixam cu zaharul 2-3 minute. Apoi adaugam ciocolata topita, mixam bine , iar la final crema de branza ( gen Philadeplhia, Goldessa, Exquisa).

Imbracam tortul in crema , eu folosesc o spatula pt acest lucru. Pastram 1/3 din crema pt decorul final, o punem intr-un pos cu dui si o lasam intr-un loc racoros.

Il dam la rece 30 minute. Cand au trecut cele 30 minute pregatim glazura: Ciocolata bucati o amestecam cu smanata pt frisca, la foc mic , pana devine precum o budinca. La final adaugam si lingurita  de miere. Turnam imediat glazura pe tort, in mijlocului lui si apoi usor spre margini. Dam inapoi la rece 10 minute.  Luam posul cu crema ramasa si ornam pe margini. Apoi punem zmeura in mijloc si gata! Se tine la rece pana se serveste . Enjoy !

Steps

1
Done

Lucky Cake

Foccacia cu masline si rosii uscate
previous
Focaccia cu masline si rosii uscate
Tort de inghetata cu nutella
next
Tort de inghetata cu Nutella
Foccacia cu masline si rosii uscate
previous
Focaccia cu masline si rosii uscate
Tort de inghetata cu nutella
next
Tort de inghetata cu Nutella
Subscribe
Notificare despre
guest
5 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Diana

Buna. La acest tort se pot pune si visine din compot? Sau sunt prea moi. Multumesc.

Diana

Multumesc. L am facut, a iesit foarte frumos! Abia astept sa il mai fac o data ?

Denisa

Glazura se pune chiar cand se ia de pe foc sau trebuie lasata sa se raceasca?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here