Multe dintre prietenele mele se feresc sa dea copiilor spuma de capsuni, pentru ca albusurile sunt crude si atunci le inlocuiesc cu frisca. Dar gustul mie nu mi se pare la fel de bun. Asa ca m-am gandit sa pregatesc spuma de capsuni cu albusuri gatite termic, adica bezea italiana. Spuma e mult mai aerata si nici nu pierde din volum cand adaugam capsunii.
Ingrediente spuma de capsuni:
150 gr biscuiti oreo
3 albusuri mari
200 gr zahar ( 250 daca va place mai dulce)
4 linguri de apa
500 gr capsuni
1 lingurita zeama de lamaie
Albusurile le batem pana incep sa se intareasca. Intre timp punem zaharul cu apa la fiert , siropul de zahar e gata in momentul in care siropul fierbe si toate granulele de zahar s-au dizolvat. Turnam siropul in fir subtire si mai mixam pana ajunge la temp camerei , inca 4-5 minute. 350 gr capsuni le mixam cu mixerul vertical si adaugam o lingurita de zeama de lamaie.. Apoi celelalte ramase le taiem cubulete. Amestecam capsunii si albusul batut , gustam si daca vrem mai dulce punem miere. Din aceasta cantitate ies 8-10 portii. eu le-am pus in 2 cupe mai mari. La baza cupei punem biscuitii ore sfaramati bine cu tot cu crema, apoi turnam spuma de capsuni iar la final racuim ciocolata ( optional) . O dam la rece minim 1 ora. Enjoy !
Minunata e reteta. Fara acel suc care se lasa dupa cateva minute. 5*
Multumesc lily, fructele proaspete contin apa, dar incearca cu gem de caspuni 🙂