In bucatarie nu imi place sa fac risipa . Mancam un fel de mancare 2 zile consecutiv fara probleme. De multe ori transform ce ramane in cu totul alta mancare . Asa s-a intamplat si cu o jumatate de panettone , care era desfacut de vreo 2 zile. Ce a iesit ? mmmmm…..
Ingrediente Tort :
aprox 500 gr panettone ( cu fructe confiate am avut)
400 gr branza de vaci ( pilos, am folosit, fina pt prajituri)
5 linguri miere
2 lingurite si jumatate gelatina
o jumatate cana zmeura congelata
200 ml smantana pt frisca
100 gr ciocolata
Pentru acest tort avem nevoie de un bol adanc si incapator, al meu a avut diametru de 22 cm . Il acoperim pe interior cu folie alimentara, marginile acesteia sa atarne usor peste bol. Panettonele il taiem in felii groase de 0,8 -1 cm si le punem una lipita de cealalta, trebuie sa pastram si pentru baza. Daca raman spatii goale le acoperim cu bucatele mai mici, presand bine.
Punem gelatina la hidratat in 70 ml apa rece. Crema de branza o mixam cu mierea pana devine pufoasa. Batem frisca tare, 2 linguri cu varf punem peste branza , restul o dam la frigider.Amestecam usor branza cu frisca, gelatina o topim pe baie de aburi si apoi o turnam peste branza. Cu un tel amestecam pana se omogenizeaza bine. Turnam jumatate din crema de branza, apoi presaram jumatate din zmeura congelata, restul de crema si zmeura. Dam la rece. Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi, o turnam peste frisca, mixam pana se omogenizeaza. Turnam peste branza si acoperim cu restul de panettone. Acoperim cu folie alimentara si il lasam in frigider minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Pentru glazura ciocolata :
150 gr ciocolata
50 gr unt
3-4 linguri lapte
Topim ciocolata impreuna cu untul si 2 linguri de lapte, pe baie de aburi, celelate 2 linguri de lapte le adaugati daca glazura vi se pare prea densa, asta depinde de ciocolata, consistenta glazurii trebuie sa fie precum mierea.
Indepartam folia alimentara de la baza tortului, si rasturnam tortul pe un platou. Dam la o parte folia, si turnam incet glazura. Decoram cu fructe congelate si frunze de menta. Enjoy !
super