0 0
Tarta rustica cu spanac si pui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tarta rustica cu spanac si pui

  • Medium
Share

E o reteta minunata pentru acele zile cand ai musafiri si vrei sa ii servesti cu ceva mai mult decat un aperitiv, dar totusi sa nu stai prea mult prin bucatarie. Din cantitatile de mai jos iese o tava mare , care ajunge pentru 6-8  persoane.

Ingrediente:

aluat:

500 gr faina

200 gr untura ( unt 82 %)

50 gr branza Cedar

2 oua mari

sare, 1/2 lingurita cimbru uscat

3-4 linguri de lapte

Umplutura:

350 gr spanac proaspat

2 cepe rosii

2 lg ulei masline

sare, piper, oregano

3 oua

500 ml smantana

150 gr parmezan

300 gr piept pui gata facut( fiert sau la grill)

Incepem prin a pregati aluatul: faina impreuna cu untura, branza si un praf generose de sare le punem in robotul de bucatarie si mixam pana devine sfarmicios( cam un jumatate de minut). Adaugam si restul ingredientelor, mai amestecam pana devine un aluat omogen. Luam aluatul si il aplatizam , apoi il infasuram in folie alimentara, il dam la frigider 30 min. Daca il framantam cu mana, incercam sa lucram repede fara a framanta prea mult.

Aluatul il intindem cu un sucitor putim mai mare decat tava de copt( eu am folosit tava de la cuptor). Ungem tava cu putin unt si apoi punem aluatul, astfel incat sa urce si pe margine, excesul, ceea ce curge peste tava il taiem. Intepam aluat cu o furculita si il dam la frigider.

 

Ceapa o taie solzisori, apoi o punem la calit, la foc mediu, pana se inmoaie 8-10 minute, apoi adaugam spanacul spalat bine si taiat mare. Condimentam cu sare si piper, adaugam si oregano, il lasam la calit pana se inmoaie, in 3-4 minute ar trebui sa fie ok.

Ouale le batem cu smantana, 100 gr parmezan ras , condimentam cu sare si piper.

Scoatem aluatul de la rece si punem spanacul, apoi pieptul de pui taiat felii subtiri, adaugam amestecul de smantana cu oua iar deasupra presaram restul de parmezan. Coacem la 200 grade timp de 20-25 minute, pana crusta devine aurie, la fel si parmezanul. Daca vi se pare ca mai trebuie coapta scadem temperatura la 170 grade si o mai lasam 5 minute. O lasam sa se raceasca putin , apoi o servim alaturi de o salata proaspata. Reteta este adaptata dupa cea a lui Jamie Oliver  https://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/ham-leek-quiche/https://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/ham-leek-quiche/#7t4Z5TxptGevAbou.97 . Enjoy!

Lucky Cake

previous
Macarons cu caramel
next
Dovlecei crocanti la cuptor
previous
Macarons cu caramel
next
Dovlecei crocanti la cuptor
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here