La inceput nu am fost convinsa , dar este unul dintre cele mai gustoase cheescake-uri pe care le-am gustat. Inspirata de aceasta reteta Pumpkin Cheesecake am savurat alaturi de prieteni cate o felie…hai 2 maxim :P.
Ingrediente:
300 gr biscuiti digestivi
100 gr unt topit
amestec de condimente: scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare toate sub forma de praf
500 ml crema de branza ( philadelphia, pilos)
2 oua
120 gr zahar brun(150 daca va place mai dulce)
150 ml piure de dovleac( am fiert cam 300 gr dovlec, apoi l-am bleduit)
50 ml smantana pt frisca
Pt ornat: 150 smantana pt frisca
Incepem prin a maruntii biscuitii digestivi , cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unui sucitor de bucatarie. Apoi ii amestecam cu untul topit si o jumatate de lingurita amestec condimente.Biscuitii ii punem intr-o tava de 20 cm cu peretii detasabili si tapetam cu acestia fundul tavii si pana la jumatate pe lateral. O dam la cuptor la 180 grade 5 minute. Apoi o lasam sa se raceasca. Intre timp preparam crema de branza: Branza am mixat-o cu zaharul si o jumatate lingurita amestec condimente cam 3-4 minute, apoi am adaugat restul ingredientelor si am mixat pana la incorporare. Am turnat amestecul de branza peste biscuiti.Tava cu cheesecake-ul am infasurat-o pe exterior pana la jumatate cu folie de aluminiu si am pus-o intr-o alta tava cu apa calda de 2 degete. Am dat-o la cuptor la 170 grade timp de o ora. Apoi am lasat-o sa se raceasca si am pus-o in frigider peste noapte. A doua zi am ornat-o cu frisca batuta si am servit-o. Enjoy!
Nu am inteles totusi ce este cu 50 ml smantana pt frisca si cei 150 smantana pt frisca
50 ml se pun in compozitie, cu restul se orneaza 🙂