Ingredients
-
350 grame faina
-
150 ml apa
-
1 ou
-
60 ml lapte
-
1 lingurita zahar
-
20 grame lapte praf
-
40 grame unt
-
5 grame drojdie uscata
-
5 grame sare
-
1 galbenus de ou
Chifle cu aluat oparit
Sunt atat de bune incat le fac aproape saptamanal. Le folosesc pentru pachetul de mancare a juniorului, in loc de paine. Pentru burgeri sunt absolut minunate. Prin acesta metoda ele raman moi si pufoase mai multe zile. O reteta ce trebuie sa o incercati !
Steps
1
Done
|
Preparare aluatToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aducem la punctul de fierbere si amestecam continuu pana ajunge la consistenta smantanii. Dam la o parte. Apoi impartim aluatul in 8 bucati egale, pe care le modelam sub forma de bila. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le acoperim din nou cu folie alimentara pentru inca o ora. Intre timp putem preincalzi cuptorul la 180 grade, caldura sus/jos. Inainte de a baga chiflele la cuptor, indepartam folia, le ungem cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte. Cu o foarfeca de bucatarie eu le-am ciupit deasupra, e optional. Le coacem 25-30 minute pana sunt rumene. Se pot servi imediat ce s-au racit. Enjoy ! |
Buna..daca nu am lapte praf este o problema?
se poate omite, insa rezultatul va fi putin diferit 😀
In reteta ati spus 30 grame faina. Ar trebui sa fie 350 grame, nu ?
Prima data se folosesc 30 g pentru faina oparita