0 0
Batoane cu mac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat batoane
350 grame faina
150 ml apa
un ou
60 ml lapte
65 grame zahar
20 grame lapte praf
6 grame sare
40 grame unt
5 grame drojdie uscata
Pentru uns
un galbenus
30 grame mac

Batoane cu mac

  • 2h 30 min
  • Serves 5
  • Easy

Ingredients

Share

Batoane cu mac

Cum sa nu-ti placa aceste batonae cu mac ?! Sunt gustul copilariei, sunt moi, pufoase, cu aroma intensa de unt. Si in plus i-au placut si juniorului, asadar am transmis mai departe traditia 😛

Steps

1
Done

Preparare aluat

Pentru a avea aceleasi rezultate ca si mine, trebuie sa urmati pasii exacti, si aceleasi ingrediente. In multe retete sunt intrebata daca se pot inlocui anumite ingrediente, unele se pot, insa rezultatul difera.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Asadar, din 30 grame faina si 150 ml apa vom face aluatul oparit. Punem faina si apa intr-un vas si apoi pe foc.
Aducem la punctul de fierbere si amestecam continuu pana ajunge la consistenta smantanii. Dam la o parte.
Untul trebuie sa fie moale. Punem toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie, sau in alt vas incapator. Adaugam si aluatul oparit. Framantam totul bine cam 15 minute la robot, la final aluatul trebuie sa fie foarte elastic si sa se desprinda de pe peretii vasului. Daca framantam manual probabil dureaza putin mai mult. Pentru a avea un baton care se desface fasii, trebuie framantat bine.

2
Done

Ungem vasul cu putin ulei si lasam aluatul la dospit o ora. Acoperim vasul cu folie alimentara. Aluatul trebuie sa-si dubleze dimensiunea initiala.
Apoi impartim aluatul in 5 bucati egale. Eu am lucrat de o plansa de silicon unsa cu ulei, se intinde aluatul foarte usor cu mana. Fiecare bucata de aluat trebuie intinsa cam de 30/20 cm.
Eu am pus putin unt pe jumatate din aluat, din loc in loc, pentru extra savoare, dar nu e obligatoriu.
Rulam fiecare bucata de aluat, usor, apoi o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Continuam cu bucatile de aluat ramase pana terminam. Acoperim batoanele cu folie alimentara sau prosop de bacatarie si le lasam 45 minute, la dospit. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Cladura sus- jos .

3
Done

Galbenusul de ou il batem impreuna cu o lingura de apa si un praf de sare. Ungem batoanele cu galbenusul de ou, apoi presaram macul.
Coacem 25-30 minute pana sunt rumene . Se servesc dupa ce s-au racit, la temperatura camerei. Enjoy !

Lucky Cake

Tort Trio mousse au chocolat
previous
Tort Trio mousse au chocolat
Somon, piure de cartofi dulci si sos gremolata
next
Somon, piure de cartofi dulci si sos gremolata
Tort Trio mousse au chocolat
previous
Tort Trio mousse au chocolat
Somon, piure de cartofi dulci si sos gremolata
next
Somon, piure de cartofi dulci si sos gremolata
Subscribe
Notificare despre
guest
7 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Mada

Alina, aluatul oparit asa caldut il punem peste celelalte ingrediente ? Eu o sa-l incerc fara lapte praf. Mersi

Maya

Cu ce pot inlocui laptele praf???multumesc mult

Anneli

Se poate inlocui zaharul cu miere? Multumesc!

Irina

Tocmai am facut batoane dupa aceasta reteta. Au iesit minunate! Am uitat sa pun laptele praf, dar au iesit bune si asa. Data viitoare pun neaparat si lapte praf sa vad cum ies.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here