Ingredients
-
Blat umed de migdale
-
-
160 grame smantana fermentata cu 30 % grasime
-
160 grame faina
-
2 buc oua
-
1 lingurita extract vanilie
-
40 grame migdale macinate
-
200 grame zahar
-
3 grame praf de copt
-
3 grame bicarbonat de sodiu
-
165 grame unt
-
un praf de sare
-
-
Mousse de pierisici
-
-
300 grame piersici
-
50 grame zahar
-
400 ml smantana pt frisca
-
8 grame gelatina
-
1 lingura zeama de lamaie
-
-
Jeleu piersici
-
-
400 grame piersici
-
8 grame gelatina
-
3-4 frunze busuioc
-
-
Mousse de ciocolata alba
-
-
100 grame ciocolata alba
-
250 ml smantana pt frisca
-
1 lingurita extract vanilie
-
4 grame gelatina
-
-
Glazura Oglinda
-
-
175 grame zahar
-
100 gr energizant
-
150 grame lapte condensat
-
150 grame ciocolata alba
-
10 grame gelatina
-
75 ml apa
-
la nevoie colorant portocaliu
Entremet Summer Vibes
Un entremet este un tort fin, blat umed , mousse si insert de fructe/nuci/alune. Combinatiile pot fi variante, depinde doar de imaginatia noastra.
Pentru acest entremet am avut la baza un blat de migdale, mousse de ciocolata alba, jeleu de piersici cu busuioc si mousse de piersici.
Va las mai jos reteta pas cu pas 🙂
Steps
1
Done
|
Preparare Blat umed de migdalePreincalzim cuptorul la 175 grade. |
2
Done
|
Jeleu de piersiciGelatina foi se pune la hidratat in apa rece. Piersicile curatate de samburi si coaja, apoi se bleduiesc impreuna cu fruzele de busuioc, cu mixerul vertical pana devin piure. |
3
Done
|
Mousse de piersiciPentru acest tort avem nevoie de o forma de 22 cm ( eu am din silicon) . |
4
Done
|
Mousse de ciocolata albaPunem gelatina foi la hidratat in apa rece. |
5
Done
|
Glazura oglindaPunem la fiert : apa, zaharul si energizantul ( sau glucoza lichida) . Cand zaharul e topit il luam de pe foc. Adaugam ciocolata si gelatina hidratata, colorantul, amestecam pana se topeste, apoi laptele condensat. O mixam bine cu mixerul vertical, pentru a scoate bulele de aer. Apoi o strecuram printr-o sita fina. Cand are 32 grade se poate folosi, va puteti ghida si dupa consistenta ei, trebuie sa fie precum mierea. |
Se poate folosi glazura și la ale prajituri, și prajiturile trebuie să fie neapărat înghețate multumesc
Energizantul e înlocuitor de glucoza ? Pai și mai iese consistentă vâscoasă ,densa ? Astept răspuns ca sincer am de făcut o glazura pentru un tort și ar trebui sa fac comanda online de glucoza sau sa îl orneaz cu văzută fiarta .multumesc anticipat .
Energizantul este precum mierea la consistenta, este vb de energizantul inlocuitor miere, nu de cel lichid
Tortul arata nemaipomenit si ma tenteaza sa-l incerc! Ce tip de colorant se foloseste pentru glazura oglinda? Multumesc si felicitari pentru ceea ce faci!
Colorant praf sau gel, nu recomand cel ce il gasiti in supermarket
Pot folosi miere in loc de energizant?
Da, se poate