1 0
Tort cifra cu crema de lamaie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Foi cu miere
125 grame zahar
250 grame faina
50 grame miere
65 grame unt
1 bucata ou
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Crema de lamaie
500 ml lapte
50 grame amidon
100 grame zahar
4 galbenusuri
1 lingurita extract vanilie
50 grame unt
1 lingurita coaja de lamaie razuita
30 ml zeama de lamaie
200 ml smantana pt frisca
20 grame zahar pudra

Tort cifra cu crema de lamaie

  • 1h 25 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Tort cifra cu crema de lamaie

In tendinte anul acesta, tortul cifra este foarte versatil. Se poate adapta orice crema, blatul poate fi modelat (decupat) cu usurinta si este foarte estetic. Eu am ales foi cu miere si o crema aerata si pufoasa cu lamaie. Decorul este alcatuit din fructe, flori comestibile si bezele. De preferat sa fie facut cu o zi inainte, foile se inmoaie de la crema.

Steps

1
Done

Preparare foi

Toate ingredientele cu exceptia fainii, la temperatura camerei, se amesteca intr-un vas , apoi se pun pe foc. Se lasa la foc mediu spre tare, amestecand cu telul pana devine o crema aramie, atentie sa nu se arda.
Apoi o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Cand crema s-a racit adaugam faina si amestecam cu mana pana rezulta un aluat moale insa nelipicios. Daca este prea tare , se poate adauga 1-2 linguri de lapte. Impartim aluatul in 2.
Eu intind fiecare foaie pe o bucata de hartie de copt, presarata cu faina. Intindem foaia cat mai subtire ea va creste la copt. O decupam cu o forma facuta din hartie de copt, carton. Apoi o transferam cu tot cu hartia de copt pe dosul tavii si o coacem pana e rumena pe margini ( intre 8-10 minute) .
La fel procedam si cu cealalta bucata.
Le lasam la o parte pana preparam crema.

2
Done

Crema de lamaie

Laptele il amestecam cu 50 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Adaugam vanilia si coaja de lamaie. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul.

Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel, la final adaugam zeama de lamaie ( daca va place puteti pune mai multa zeama de lamaie insa max 50 ml ). Dam vasul la o parte, si o lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei. Cand a ajuns la temperatura camerei adaugam untul si mixam 2-3 minute. Acoperim crema cu folie alimentara, adica punem folia direct peste crema, pentru a preveni formarea crustei, o lasam pana se raceste de tot.
Apoi mixam crema cam 2-3 minute pana devine pufoasa si omogena.
Separata batem frisca cu zaharul pudra pana acesta se intareste insa nu de tot, atentie nu o mixati mai mult decat trebuie, altfel o puteti transforma in unt.
Punem frisca peste crema de vanilie si o amestecam usor cu spatula, in 2 transe apoi mixam totul 30 secunde.
La final trebuie sa avem o crema fina, aerata si pufoasa. Cu aceasta crema ornam blatul de tort. Decoram torul cu fructe proaspete, bezele si flori naturale.
Se serveste de la frigider duoa ce a stat la rece peste noapte, acoperit. Enjoy !

Lucky Cake

Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
previous
Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
next
Tiramisu
Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
previous
Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
next
Tiramisu
Subscribe
Notificare despre
guest
23 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Cristina

Ce duza ati folosit? Multumesc

Alexandra

Se poate renunta de tot la lamaie? As vrea sa fie crema de vanilie, dar ce sa pun in locul celor 30 ml se zeama de lamaie?

Naty

Dacă vace tortul asta cu 33avem nevoie de doua porți de blat?

Cristina Tabac

Ce dimensiune are cifra?

Edina

Asi vrea sa fac nr 2 cantitatea se dupleaza si la blat si la crema?

Iulia Apostu

Buna ziua
As vrea sa fac cifra 1 doar ca o sa fie nevoi cam de 25 portii. Pot face cu 3 blaturi… Sau va fi prea grea? ?Ce solutie as avea in acest caz.. 25 invitati?

Iulia Apostu

Va mulțumesc mult!

Andreea

Se poate adauga cacao in blat?Daca da,se scoate din cantitatea de faina?multumesc

Renate

Îmi Spune-ți va rog dece mi-a ieșit crema moale?

Cristina

Spuneti-mi va rog blatul se poate copt cu 2-3 zile ibainte de asamblare?

Cristina

Multumesc!! Si mai spuneti-mi va rog cit timp unainte de servire trebuie sal ansamblez?

Cami

Buna Seara. Am o nelămurire. Nu am facut/mancat niciodata tort cifra si nu stiu exact cum ies foile cu tot cu crema. Mie nu imi plac torturile uscate. Chiar ies asa de moi de nu necesită insiropare? Va multumesc ptr răspuns

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here