Ingredients
-
1 bucata dovlecel
-
400 grame somon
-
-
Sos gremolata
-
-
1/2 lingurita sare
-
1/2 cana patrunjel frunze
-
2 linguri zeama de lamaie
-
2 catei usturoi
-
4 linguri ulei de masline
Frigarui de somon si dovlecei cu gremolata
Sezonul estival aduce vremea calda, si totodata si sfaraitul gratarelor. Asadar am pregatit si noi frigarui la gratar.
Insa de data aceasta o combinatie de peste cu legume si un sos deosebit. Se fac foarte rapid si sunt extraordinar de gustoase.
Steps
1
Done
|
Pragatire frigaruiSomonul il curatam de piele si il taiem in cuburi de 2 cm. Dovlecelul e bine sa fie cat mai proaspat si cat mai crud, zucchini e alegerea mea. Nu e nevoie de unul mare, cam de 20 cm lungime e ok. |
2
Done
|
GremolataUn sos foarte simplu, proaspat, ce se poate servi cu carne : pui, peste, chiar si vita. |
3
Done
|
Pentru frigarui am folosit frigarui de lemn si metal, ambele sunt ok. Daca folositi frigarui din lemn, va dau un pont : sa le puneti la inmuiat cam 10-15 minute inainte de le folosi. |