0 0
Pulled pork burger

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kg ceafa de porc
2 bucati ceapa
1 caciulie usturoi
2 lingurite sare
1/2 lingurita piper
2 lingurite boia afumata / dulce
1/2 lingurita usturoi pudra
1/2 lingurita seminte fenicul
150 ml apa
100 gr sos barbeque
Salata coleslaw
1/4 varza rosie
1/2 varza alba
2 bucati mici morcovi
1/2 ceapa
o lingurita rasa sare
o lingurita rasa zahar
1 lingurita otet de mere / vin alb
2 linguri maioneza

Pulled pork burger

  • 7 h
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Share

Pulled pork burger

O mancare atat de delicioasa incat trebuie sa o imparti cu cei dragi 🙂 Carnea este frageda, se desface doar cu furculita.  Chiflele moi, plus o salata coleslaw si sos barbeque…yammmm

Reteta chifle

Chifle moi si pufoase

Steps

1
Done

Preparare chifle

Reteta chiflelor o gasiti mai sus in descriere, eu le-am pregatit prima data acestea, apoi am gatit carnea.

2
Done

Pregatire carne

In primul rand trebuie sa alegem carne potrivita, ceafa fiind alegerea cea mai buna. Are destula grasime incat sa ramana frageda, si carnea iese moale si suculenta.
Eu am avut o bucata de ceafa de aproximativ 2 kg, fara os. Semintele de fenicul se sfarma in mojar.
Pregatim condimentele uscate, le amestecam intr-un bol si cu ele vom unge bine carnea, peste tot. Apoi o lasam la rece aproximativ 1 ora, putem si mai mult.
Incingem cuptorul la 150 grade. Scoatem carnea, intr-o tava de 35/25 cm punem ceapa taiata rondele, si usturoiul fara a fi curatat de coaja, sectionat pe jumatate. Deasupra asezam carnea.
Intr-un colt turnam apa si acoperim tava cu folie de aluminiu, cat mai bine , pentru ca aburii produsi sa ramana inauntru.
Dam la cuptor pentru 3 ore. Dupa cele 3 ore dam la o parte folia. Scurgem din lichidul rezultat, lasand doar cat sa acopere fundul tavii de aproximativ 0.5 cm. Apoi mai lasam friptura la cuptor pentru inca 2 ore si 30 minute. La fiecare 30 minute verificam daca mai este lichid in tava si daca e nevoie completam cu 100 ml apa.
Ungem friptura cu sos barbeque , urmeaza ultimele 30 minute la cuptor. La final oprim focul si lasam friptura acolo 20-30 minute sa se odihneasca. Carnea e gata cand temperatura interna ajunge la 100 grade.

3
Done

Preparare salata coleslaw

Cat timp friptura e la cuptor avem timp sa pregatim salata.
Spalam ingredientele, tocam fin varza si ceapa, morcovii ii razuim. Punem toate ingredientele intr-un bol, cu exceptia maionezei . Amestecam bine , acoperim cu folie alimentara si o lasam la frigider pana ce e gata si carnea. Maioneza eu o adaug chiar inainte de a fi gata carnea.

4
Done

Pentru a pregati burgerul, carnea o desfacem fasii cu ajutorul a 2 furculite. Daca va place mai puteti adauga sos barbeque peste carne. Eu am degresat-o , adica am scos grasimea afara, dar acest lucru este optional. Apoi fiecare isi prepara burgerul dupa bunul plac :)
Enjoy !

Lucky Cake

tort Medovik
previous
Tort Medovik
next
Tort musuroi de cartita
tort Medovik
previous
Tort Medovik
next
Tort musuroi de cartita
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here