1 1
Tort Medovik

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Foi Medovik
500 grame faina
250 grame zahar
100 grame miere
130 grame unt
2 bucati oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Crema Medovik
500 grame smantana fermentata cu 30 % grasime
500 ml smantana pt frisca
120 - 135 grame zahar
10 ml zeama de lamaie
1 lingurita extract vanilie
250 grame visine
Sirop de rom
100 grame zahar
150 ml apa
1/2 lingurita coaja de lamaie razuita
1 lingurita zeama de lamaie
15 ml rom

Tort Medovik

  • 2 h 30 minute
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Tort Medovik

Doar dupa ce l-am facut si l-am gustat, am realizat ce bunatate de tort e, si cat e de usor de facut. Initial ma speria ideea de atatea foi, insa cu reteta potrivita sunt foarte usor de facut. Crema este simpla din smantana fermentata si smantana pentru frisca, cu visine acrisoare. Foile cu aroma de caramel, se inmoaie perfect de la crema, astfel fiecare bucatica este absolut delicioasa !

Steps

1
Done

Preparare foi Medovik

Toate ingredientele cu exceptia fainii, la temperatura camerei, se amesteca intr-un vas , apoi se pun pe foc. Se lasa la foc mediu spre tare, amestecand cu telul pana devine o crema aramie, atentie sa nu se arda (vedeti foto).
Apoi o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Cand crema s-a racit adaugam faina si amestecam cu mana pana rezulta un aluat moale insa nelipicios. Daca este prea tare , se pot adauga 1-2 linguri de lapte.
Aluatul se imparte in 8 bucati egale. Aluatul ce mi-a ramas de la fiecare decupare, l-am pus in folie si la final l-am intins sub forma dreptunghiulara si l-am copt si pe acesta. L-am folosit pentru decor.
Eu intind fiecare foaie pe o bucata de hartie de copt, presarata cu faina. Intindem foaia cat mai subtire ( 1-2 mm) ea va creste la copt. Apoi o decupez cu un inel de diametrul 18 cm. Acest blat il transfer cu tot cu hartia de copt pe dosul tavii. Am pus pe o tava 2 blaturi odata, si le-am copt 10 minute. Celelelate bucati de aluat le acoprim cu folie alimentara , sa nu se usuce.
Toate foile se coc pe rand cum am aratat mai sus. Le lasam sa se raceasca pe un gratar si dam la o parte hartia de copt. Foile vor fi tari , insa se vor inmuia de la crema.

2
Done

Preparare sirop

Se pun toate ingredientele intr-un vas mai mic si se fierb 5 minute. Apoi se lasa sa se raceasca.
Pentru visine puteti folosi proaspete in sezon, eu am folosit congelate,asa ca le-am pus cum erau intr-o cratita mica si le-am fiert 5 minute, apoi le-am pus in strecuratoare la scurs. Le-am folosit taiate in jumatate.

3
Done

Crema

Se face foarte usor, cantitatea de zahar e intre 120- 135 grame deoarece depinde si de gustul vostru. Eu am folosit 120 grame. Intr-un vas punem ambele tipuri de smantana. Acestea trebuie sa fie reci de la frigider. Adaugam zaharul si vanilia de la inceput. Mixam cu atentie pana incepe sa se intareasca frisca. Adaugam zeama de lamaie si mai mixam cat sa se amestece bine si frisca sa fie ferma.

4
Done

Asamblare Medovik

Pe un suport de tort punem primul blat, il ungem cu pensula cu sirop, apoi un strat de crema de un jumatate de centimetru. Presaram cateva visine si continuam pana la ultimul blat.
Cu restul de crema ornam tortul atat deasupra cat si pe laterale, cat de nivelat putem noi. Il dam la rece 1 ora.
Din blatul dreptunghiular taiem 4-5 triunghiuri de diferite marimi pentru ornat. Restul de blat il vom macina pentru a imbraca cu el lateralul tortului. Decoratiunile de deasupra le-am pus inainte de servire. Tortul trebuie sa stea la rece 12 ore, pentru ca foile sa se inmoaie. Asadar trebuie sa il faceti cu o zi in avans. Enjoy !

Lucky Cake

Crema de branza bavareza sau obatzda
previous
Crema de branza bavareza sau obatzda
next
Pulled pork burger
Crema de branza bavareza sau obatzda
previous
Crema de branza bavareza sau obatzda
next
Pulled pork burger
Subscribe
Notificare despre
guest
22 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Anca

Arata magnific,il voi incerca cat mai repede.Felicitari pentru modul de prezentare a retetelor,te urmaresc cu drag si te admir!!!Multumim pentru tot!!!

Mihaela

Buna! Cand punem Ingredientele pentru foi la foc (inclusiv ouăle) nu se cuagululeaza la foc mare spre mediu?

Alina B.

Ce este smantana fermentata?

Roxana

Adica cea pe care o mancam cu smantana si mamaliga?

Alexandra

Arata super!!
Insa intrebarea mea este pe langa subiect,caut de foarte mult timp genul acesta de tacamiri,unde le pot gasi?
Multumesc!

Ionela

Se poate inlocui smântână fermentata cu mascarpone?

Naty

Buna. Daca am nevoie de un tort pentru 60 persoane adica 10 kg de tort, cite portii sa indic?

Bianca

As vrea sa fac un tort cu diametrul 22-24 cm. Cum calculeze ingredientele? Multumesc

Baia ofelia

Buna, vreau sa incerc sa fac acest tort, pot sa folosesc smantana cu 20% grasime?

Bianca

Smantana pt frisca. .. hulala sau ladorna, neindulcita?

Livia

Buna.Tocmai Ce am facut foile de tort,Dar tortul il voi asambla maine.Cum pe pot pastra pana maine?Invelite in folie sau in hartie?multumesc

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here