Ingredients
-
Foi Medovik
-
-
500 grame faina
-
250 grame zahar
-
100 grame miere
-
130 grame unt
-
2 bucati oua
-
1 lingurita bicarbonat de sodiu
-
un praf de sare
-
-
Crema Medovik
-
500 grame smantana fermentata cu 30 % grasime
-
500 ml smantana pt frisca
-
120 - 135 grame zahar
-
10 ml zeama de lamaie
-
1 lingurita extract vanilie
-
250 grame visine
-
-
Sirop de rom
-
100 grame zahar
-
150 ml apa
-
1/2 lingurita coaja de lamaie razuita
-
1 lingurita zeama de lamaie
-
15 ml rom
Tort Medovik
Doar dupa ce l-am facut si l-am gustat, am realizat ce bunatate de tort e, si cat e de usor de facut. Initial ma speria ideea de atatea foi, insa cu reteta potrivita sunt foarte usor de facut. Crema este simpla din smantana fermentata si smantana pentru frisca, cu visine acrisoare. Foile cu aroma de caramel, se inmoaie perfect de la crema, astfel fiecare bucatica este absolut delicioasa !
Steps
1
Done
|
Preparare foi MedovikToate ingredientele cu exceptia fainii, la temperatura camerei, se amesteca intr-un vas , apoi se pun pe foc. Se lasa la foc mediu spre tare, amestecand cu telul pana devine o crema aramie, atentie sa nu se arda (vedeti foto). |
2
Done
|
Preparare siropSe pun toate ingredientele intr-un vas mai mic si se fierb 5 minute. Apoi se lasa sa se raceasca. |
3
Done
|
CremaSe face foarte usor, cantitatea de zahar e intre 120- 135 grame deoarece depinde si de gustul vostru. Eu am folosit 120 grame. Intr-un vas punem ambele tipuri de smantana. Acestea trebuie sa fie reci de la frigider. Adaugam zaharul si vanilia de la inceput. Mixam cu atentie pana incepe sa se intareasca frisca. Adaugam zeama de lamaie si mai mixam cat sa se amestece bine si frisca sa fie ferma. |
4
Done
|
Asamblare MedovikPe un suport de tort punem primul blat, il ungem cu pensula cu sirop, apoi un strat de crema de un jumatate de centimetru. Presaram cateva visine si continuam pana la ultimul blat. |
Arata magnific,il voi incerca cat mai repede.Felicitari pentru modul de prezentare a retetelor,te urmaresc cu drag si te admir!!!Multumim pentru tot!!!
Iti multumesc Anca ! va imbratisez cu drag pe toate cele care ma urmariti si imi incercati retetele :*
Buna! Cand punem Ingredientele pentru foi la foc (inclusiv ouăle) nu se cuagululeaza la foc mare spre mediu?
Nu patesc nimic, eu le pun la treapta 7 din 9 la plita, insa neaparat amestecate cu telul inainte de a le pune pe foc
Ce este smantana fermentata?
Smantana de gatit, cea acrisoara
Adica cea pe care o mancam cu smantana si mamaliga?
Exact , aceea , doar sa fie cu grasime de 30 %
Arata super!!
Insa intrebarea mea este pe langa subiect,caut de foarte mult timp genul acesta de tacamiri,unde le pot gasi?
Multumesc!
Eu le-am gasit intr-un magazin de cadouri, la noi in oras. Puteti incerca in magazinele de profil.
Se poate inlocui smântână fermentata cu mascarpone?
Eu nu as inlocui cu mascarpone, deoarece ar fi prea dulce, dupa gustul meu
Buna. Daca am nevoie de un tort pentru 60 persoane adica 10 kg de tort, cite portii sa indic?
Cred ca 5 portii sunt suficiente
As vrea sa fac un tort cu diametrul 22-24 cm. Cum calculeze ingredientele? Multumesc
Mai adaugi jumatate din cantitatile date
Buna, vreau sa incerc sa fac acest tort, pot sa folosesc smantana cu 20% grasime?
Trebuie smantana cu 30 % grasime pentru a se transforma in frisca
Smantana pt frisca. .. hulala sau ladorna, neindulcita?
Smantana pentru frisca, neindulcita
Buna.Tocmai Ce am facut foile de tort,Dar tortul il voi asambla maine.Cum pe pot pastra pana maine?Invelite in folie sau in hartie?multumesc
In hartie e ok