2 0
Piept de pui cu lamaie si sparanghel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 jumatati de piept de pui
o legatura de sparanghel
cateva buchetele broccoli
50 ml sos soia
2 catei usturoi
o jumatate lamaie - zeama de lamaie
dupa gust sare/piper
2 linguri ulei de masline
3 linguri miere
1/2 lingurita mix ierburi italienesti
1 lingurita (optional) dulceata de ardei iute

Piept de pui cu lamaie si sparanghel

  • 50 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Share

Piept de pui cu lamaie si sparanghel

Imi place aceasta reteta deoarece se face foooarte usor, se poate adapta cantitatea la cate persoane ai la masa, iar gustul este unul minunat ! Carnea de pui ramane frageda si suculenta, aromata, noi am servit langa orez cu sofran.

 

Steps

1
Done

Prima data facem marinada pentru pieptul de pui. Punem intr-un vas mic 1 lingura miere, 1 lingura sos soia si dulceata de ardei iute( daca nu avem, putem folosi fulgi de chilli) . O lasam la o parte, o vom folosi spre final.
Peste pui punem usturoiul razuit, restul din sosul de soia, sare, piper, uleiul de masline, zeama de lamaie si ierburile aromate. Amestecam totul bine si lasam asa 10-15 minute pana se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Punem pieptul de pui pe o tava potrivita si o acoperim cat de etans putem cu folie de aluminiu. Dam pieptul de pui la cuptor pentru 25 minute.
Intre timp curatam sparanghelul si buchetelele de broccoli , le sarem, piperam si le stropim cu putin ulei de masline.
Dupa cele 25 minute , dam folia jos si ridicam temperatura la 220 grade. Adaugam in tigaie sparanghelul si broccoli, cateva felii de lamaie ( optional) apoi ungem pieptul de pui cu jumatate din amestecul ramas ( sos soia, miere si dulceata de ardei). Dam la cuptor pentru 20 minute, la 10 minute ungem din nou pieptul de pui cu restul de sos. Servim ca atare sau cu orez. Enjoy !

Lucky Cake

Tort de post cu ciocolata si zmeura
previous
Tort de post cu ciocolata si zmeura
amandine
next
Amandine
Tort de post cu ciocolata si zmeura
previous
Tort de post cu ciocolata si zmeura
amandine
next
Amandine
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here