6 0
Tort Tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort Tiramisu

Share

Tiramisu e un desert minunat, am mai facut , dar niciodata sub forma unui tort, asa ca m-am hotarat sa incerc.Partea cea  mai dificila mi s-a parut decoratul 🙂 in rest e un tort foarte usor de facut.Avem nevoie de o forma de copt cu peretii detasabili de 20 cm.

 

Blat:

4oua

1 cana faina

100 gr unt topit

100 gr zahar

1/2plic praf de copt

100 gr ciocolata cu aroma de cafea

10-12 bucati piscoturi

200 ml cafea

100 ml irish cream  Baileys sau alt lichior cu gust de cafea

Pt crema:

500 gr crema mascarpone

200 ml smantana pt frisca

150 grame zahar

50 ml cafea tare

Incepem prin a pune hartie cerata in tava de copt.Untul impreuna cu zaharul il mixam 2 min, apoi adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare.  Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam peste amestec,incorporam bine.Ciocolata o topim pe baie de aburi si apoi o adaugam in amestec si mai amestecam bine o data.Turnam totul in tava si dam la cuptorul preicalzit la 180 min cam 30-35 minute.

Intre timp facem cafeaua, si 150 ml o amestecam cu 50 ml Bailyes, o lasam sa se raceasca.Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi in forma de cerc.

Batem frisca 1 minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana frisca se intareste.Crema de mascarpone se amesteca cu 50 ml Bailyes si 50 ml cafea,apoi cu frisca batuta.

In forma de copt punem un blat si il insiropam cu cafea.Turnam jumate din crema de mascarpone si o nivelam .

Cu amestecul de cafea insiropam piscoturile,fiecare il invartim de 2-3 ori in cafea( va absorbi repede cafeaua)si le punem peste mascarpone unul langa altul(trebuie sa acopere intreaga suprafata a tortului).Punem restul de crema si o nivelam, apoi al doilea blat. Scoatem tortul din forma si il punempe platoul de servire. Pentru decor topim 100 ml ciocolata neagra impreuna cu 50 gr unt si turnam peste tort.Dam la rece o ora.Dupa ce s-a intarit glazura de ciocolata,  decoram cu bomboane de ciocolata si pudram cu cacao.

Il tinem la rece pana il servim :). Enjoy!

 

(Visited 13,198 times, 1 visits today)

Lucky Cake

previous
ciorba ardeleneasca de porc
next
Vita la cuptor cu cartofi copti
previous
ciorba ardeleneasca de porc
next
Vita la cuptor cu cartofi copti
guest
20 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Kri
Kri
10.02.2014 18:52

Arata mooortaaaal!!! Trebuie sa il incerc :*

trackback
13.08.2014 18:01

[…] Sursa de inspiratie […]

Adrian Ingerul Alb
10.10.2014 19:07

foarte delicios

trackback

[…] un tort si o praji. si poate si o rulada de curcan, mai vad. tortul vreau sa-l fac pe asta Tort Tiramisu – Lucky Cake si praji asta Reteta Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata – Prajituri zapada nu mai avem deloc, […]

Teodora Mirica
30.12.2014 23:50

Buna daca am tava de 26 cm cat ar trebui sa adaug in plus la reteta ta? Tava cu oereti detasabili e ok?

Teodora Mirica
30.12.2014 23:50

Pereti scz

Teodora Mirica
31.12.2014 00:07

Multumesc frumos..:) sunteti ff draguta si priceputa la bucatarie..:)

Teodora Mirica
31.12.2014 15:50

Luky cake..vreau sa ma apuc de tort..ouale intregi le pun peste untul cu zahar? Si cand pun faina tot cu mixerul? Squ cu telul

Aurora Mihaela Marinca
04.02.2015 01:35

Ptr o tava de 30 cm ce cantitati tre sa folosesc fie ptr blat cat si ptr crema?

Luminita Lazar
19.09.2015 23:50

E cel mai delicios

Denisa
Denisa
24.02.2017 19:26

Am rugămintea de a mi spune diametrul cercului. Și dacă blatul este unul singur tăiat pe jumătate sau sunt doua? Și automat ingrediente duble. Mulțumesc

Laboncz Rozalia
Laboncz Rozalia
26.02.2017 19:29

Excelent!!!! Intr-un singur cuvânt. Preferatul familiei. :3 🙂

Maya
Maya
04.04.2017 11:01

Buna. Cana de faina cati ml are? Sau cate g de faina?

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x