0 0
Tarta cu lamaie, bezea si fructe de padure

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat tarta
150 grame faina
30 grame migdale macinate
2 buc galbenusuri
100 grame zahar
85 grame unt
un praf de sare
60 ml zeama lamaie
1 lingurita coaja de lamaie razuita
200 ml smantana pt frisca
60 grame zahar
4 grame gelatina
25 grame unt
1 lingurita extract vanilie
2 buc galbenusuri
Bezea italiana
2 bucati albusuri
160 grame zahar
50 ml apa
1 lingurita zeama de lamaie

Tarta cu lamaie, bezea si fructe de padure

  • 50 minute
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

  • Aluat tarta

Share

Tarta cu lamaie, bezea si fructe de padure

O tarta de vara , cu umplutura cremoasa de lamaie, bezea italiana si delicioasele fructe de padure. Usor de facut , cu siguranta va va racori in zilele calde de vara. In plus bezeaua italiana se face cu sirop de zahar, care trateaza termic albusurile, asa ca e perfecta si pentru cei mici 😉 .

Steps

1
Done

Preparare Tarta

Prima data macinam migdalele in rasnita , sa fie cat mai fine, atentie mixati/opriti si tot asa , cate putin , deoarece daca mixati prea mult devin uleioase. Untul taiat cubulete, il folosim rece , scos din frigider cu 10 minute inainte sa ne apucam sa facem aluatul.
Apoi punem toate ingredientele in vasul robotului si mixam doat pana se omogenizeaza. Daca faceti aluatul cu mana, amestecati cu varful degetelor, rapid, pana incepe sa se lege. II dati forma rotunda, il impachetati in folie alimentara si apoi trebuie sa stea la rece 30 minute.
Apoi pe o suprafata pudrata cu faina intindem aluatul si il punem intr-o forma de 20 cm , eu am folosit o forma reglabila. pe laterale aluatul incercam sa fie la aceslasi nivel. Se poate decupa putin cu cutitul , pentru a fi uniform. Aluatul se inteapa cu furculita si apoi se pune peste el o hartie de copt decupata cat baza formei si peste aceasta boabe de fasole uscata. Acest lucru este necesar pentru a impiedica aluatul sa se deformeze la copt.
Se coace la 180 grade 20 -25 minute pana este rumen. Se lasa coaja de tarta sa se raceasca complet.

2
Done

Cremeux de lamaie

Prima data hidratam gelatina in 50 ml apa rece.
Apoi punem la fiert smantana pentru frisca, zeama de lamaie si vanilia. Intre timp amestecam bine cu telul galbenusurile si zaharul. Cand ajunge la punctul de fierbere luam vasul de pe foc, turnam 1/3 peste galbenusuri, amestecam permanent cu telul, Adaugam galbenusurile peste restul de frisca si o punem din nou pe foc. Foc mic, deoarece crema nu trebuie sa depaseasca 85 garde, altfel ouale se vor coagula.
Amestecam constant pana crema incepe sa se ingroase usor. O dam la o parte si oprim focul. Adaugam gelatina si amestecam bine. Punem coaja de lamaie si untul. Amestecam din nou cu telul pana untul s-a incorporat complet in crema. Turnam crema peste coaja de tarta. Dam tarta la frigider 4 ore.
Apoi putem face bezeaua italiana.

3
Done

Bezea Italiana

Pentru a pregati bezeaua italiana , zaharul si apa le punem la fiert. Siropul trebuie sa ajunga la 115 grade. Dureaza aproximativ 3 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Intre timp batem albusurile cu un praf de sare. Apoi adaugam siropul luat direct de pe foc. Continuam sa mixam, adaugam zeama de lamaie. Ne oprim din mixat in momentul in care bezeaua s-a racit si are o textura lucioasa, ferma.
Punem bezeaua in pos cu dui cu cap rotund si o punem peste tarta. Deasupra am folosit arzatorul de mana pentru a da o culoare frumoasa. Apoi am decorat cu fructe de padure ( aproximativ 200 grame) si frunzulite de busuioc.
Se pastreaza la rece, inainte de servire cu 10 minute se scoate la temperatura camerei . Enjoy !

Lucky Cake

entremet Melba
previous
Entremet Melba
zacusca de vinete
next
Zacusca de vinete
entremet Melba
previous
Entremet Melba
zacusca de vinete
next
Zacusca de vinete
Subscribe
Notificare despre
guest
8 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ioana

Buna ziua,
Se pot înlocui migdalele cu 30 grame de faină?
Multumesc si o zi buna!

Tany

Bună ziua, puteți spune cât unt a-ți folosit pentru aluat. Multumesc

Nita Gina

Buna. Din reteta de aluat cred ca lipseste untul, nu e trecut la ingrediente. Am observat incercad sa fac reteta. ?

Victoria

Spuneți vă rog în ce măsură ar trebui să se îngroaşe crema fără un agent de îngroşare? La mine a începuta fierbe dar de îngtoşat aşa şi nu sa îngroşat, îmi estr frică să o torn aşa lichidă peste tarta coaptă să nu se înmoaie

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here