Ingredients
-
Aluat tarta
-
150 grame faina
-
30 grame migdale macinate
-
2 buc galbenusuri
-
100 grame zahar
-
85 grame unt
-
un praf de sare
-
60 ml zeama lamaie
-
1 lingurita coaja de lamaie razuita
-
200 ml smantana pt frisca
-
60 grame zahar
-
4 grame gelatina
-
25 grame unt
-
1 lingurita extract vanilie
-
2 buc galbenusuri
-
-
Bezea italiana
-
-
2 bucati albusuri
-
160 grame zahar
-
50 ml apa
-
1 lingurita zeama de lamaie
-
-
Tarta cu lamaie, bezea si fructe de padure
O tarta de vara , cu umplutura cremoasa de lamaie, bezea italiana si delicioasele fructe de padure. Usor de facut , cu siguranta va va racori in zilele calde de vara. In plus bezeaua italiana se face cu sirop de zahar, care trateaza termic albusurile, asa ca e perfecta si pentru cei mici 😉 .
Steps
1
Done
|
Preparare TartaPrima data macinam migdalele in rasnita , sa fie cat mai fine, atentie mixati/opriti si tot asa , cate putin , deoarece daca mixati prea mult devin uleioase. Untul taiat cubulete, il folosim rece , scos din frigider cu 10 minute inainte sa ne apucam sa facem aluatul. |
2
Done
|
Cremeux de lamaiePrima data hidratam gelatina in 50 ml apa rece. |
3
Done
|
Bezea ItalianaPentru a pregati bezeaua italiana , zaharul si apa le punem la fiert. Siropul trebuie sa ajunga la 115 grade. Dureaza aproximativ 3 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Intre timp batem albusurile cu un praf de sare. Apoi adaugam siropul luat direct de pe foc. Continuam sa mixam, adaugam zeama de lamaie. Ne oprim din mixat in momentul in care bezeaua s-a racit si are o textura lucioasa, ferma. |
Buna ziua,
Se pot înlocui migdalele cu 30 grame de faină?
Multumesc si o zi buna!
Da, se pot inlocui
Bună ziua, puteți spune cât unt a-ți folosit pentru aluat. Multumesc
Am editat si in reteta: 85 grame
Buna. Din reteta de aluat cred ca lipseste untul, nu e trecut la ingrediente. Am observat incercad sa fac reteta. ?
da, asa este, am rectificat 85 grame unt . Multumesc !
Spuneți vă rog în ce măsură ar trebui să se îngroaşe crema fără un agent de îngroşare? La mine a începuta fierbe dar de îngtoşat aşa şi nu sa îngroşat, îmi estr frică să o torn aşa lichidă peste tarta coaptă să nu se înmoaie
Galbenusul este un agent de ingrosare, aceasta crema nu trebuie fiarta, doar pana la 85 grade, si amestecat continuu, in 10 minute ar trebuie sa devine putin mai consistenta, dupa ce vom adauga si gelatina, la racire se va intari