2 0
Entremet Melba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat alune de padure
2 bucati oua
60 grame zahar
45 grame alune de padure usor prajite
30 grame faina
30 grame unt
30 grame alune de padure usor prajite
Mousse de caramel
400 grame smantana pt frisca
250 grame sos caramel
10 grame gelatina
Jeleu de piersici
300 grame piersici
1/2 lingurita extract vanilie
7 grame gelatina
Ganache caramel
30 grame sos caramel
80 ml smantana pt frisca
120 grame ciocolata alba
Glazura crocanta
300 grame ciocolata cu alune
40 grame ulei de cocos
20 grame miere
pentru decor piersici

Entremet Melba

  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • Blat alune de padure

  • Mousse de caramel

  • Jeleu de piersici

  • Ganache caramel

  • Glazura crocanta

Share

Entremet Melba

Piersici si caramel, intodeauna o super combinatie, iar alunele ii dau un plus de textura. Acest entremet este fin , aromat, dulce acrisor .

Reteta sos caramel : https://luckycake.ro/retete/sos-caramel/

 

entremet Melba

Steps

1
Done

Preparare Entremet Melba

Jeleul, sosul caramel si ganache-ul de caramel recomand sa il faceti cu o zi inainte. Sau macar dimineata iar dupa amiaza continuati . Reteta pentru sosul caramel o gasiti sus in descriere. Prima data facem jeleul de piersici deoarece trebuie sa stea la rece minim 4 ore.
Asadar pieriscile le-am cantarit curatate de samburi si de coaja. 100 grame le -am pasat si restul le-am taiat cubulete. Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece, apoi am topit-o pe baie de aburi . Am amestecat-o cu piersicile si vanilia. Am turnat amestecul intr-o forma rotunda, tapetata cu folie alimentara, cu diametrul de 18 cm. Trebuie sa stea in frigider minim 4 ore.

Ganache de caramel :
Intr-un vas punem la foc mediu smantana pana atinge punctul de fierbere. Apoi o dam la o parte si adaugam ciocolata alba. Amestecam cu telul pana aceasta se topeste, apoi adaugam sosul caramel. Amestecam usor , apoi dam la rece, de preferat peste noapte.

2
Done

Urmeaza blatul cu alune :
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Untul il topim , apoi il adaugam peste oua, ne oprim din mixat. Acum vom folosi spatula pentru a incorpora untul, apai cele 45 grame de alune macinate fin , si la final faina. In tava punem cele 30 grame alune, usor maruntite.
Aluatul il coacem intr-o tava de 18 cm , la 180 grade pentru 25 minute.
Blatul il lasam apoi sa se raceasca la temperatura camerei

3
Done

Pregatim mousse-ul de caramel.
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Apoi o topim pe baie de aburi. Batem frisca usor , nu chiar de tot . Amestecam gelatina cu 2 linguri de frisca , apoi o turnam peste restul de frisca , la fel si caramelul. Amestecam de jos in sus cu o spatula.
Pentru a asambla tortul e nevoie de o forma rotunda de 20 cm. La baza punem blatul de alune, apoi 1/3 din mousse. Peste acesta jeleul de piersici. Apoi restul de mousse. Nivelam cu o spatula si dam la frigider 4 ore , apoi 1 ora la congelator.

4
Done

Dupa ce tortul a stat la congelator, putem sa pregatim glazura.
Ciocolata cu alune o maruntim la robot , apoi o punem la topit impreuna cu uleiul de cocos. La final adaugam mierea. Mixam ganache-ul de caramel pana acesta se ingroasa.
Turnam glazura peste tort si nivelam cu o spatula. Il dam la rece pana pregatim decorul. Ganache-ul il punem intr-un pos cu dui cu cap rotund . Piersicile le curatam si feliem. La decor am folosit si putin jeleu de piersici , ganache-ul de caramel, piersici, alune si frunzulite de busuioc. Se serveste rece. Enjoy !

Lucky Cake

Salata calda cu ton orez si legume
previous
Salata calda cu ton orez si legume
next
Tarta cu lamaie, bezea si fructe de padure
Salata calda cu ton orez si legume
previous
Salata calda cu ton orez si legume
next
Tarta cu lamaie, bezea si fructe de padure
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Daniela

F bine arata.o sa il testez.pe mn cel putin anumite blaturi ale tale ma lasa masca.tine-o tot asa.felicitari

Mădă

La pasul trei când pregătim mousse-ul de caramel frișcă se amesteca cu ganache-ul de caramel făcut înainte?