Ingredients
-
500 gr faina
-
50 ml ulei
-
50 grame smantana fermentata cu 30 % grasime
-
1 ou
-
2 buc galbenus de ou
-
25 grame drojdie proaspata
-
65 grame zahar
-
150-160 ml apa minerala
-
1 bucata ( pt uns) galbenus de ou
-
1 lingura ( pt uns) lapte
-
10 grame sare
-
Pasca simpla ca-n Ardeal
La noi in zona , de fapt la bunica, se face o pasca dulce de Pasti, cu care se merge la sfintit. Noi ducem cosul cu bunatati ( oua rosii, sunca, pasca) in ziua de Pasti la biserica. Preotul le sfinteste si abia apoi avem dezlegare de a manca de dulce. Asa ca v-am scris si reteta pentru aceasta pasca, e moale , pufoasa, o combinatie intre o paine si un cozonac.
Steps
1
Done
|
Preparare pascaPentru a pregati pasca e nevoie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, cu exceptia drojdiei ( o folosim de la frigider). |
Bună Alina ,ce fel de smântână aș putea folos ,eu sunt în Austria și nu se găsește decât cu 15 % grăsime, sau frișcă lichidă cu 36% neindulcita, mă gândeam că ar merge frișca neindulcita!
Trebuie aciditate, cea cu 15 % , dar sa fie fermentata
Iaurt grecesc pot folosi în loc de smântână?
Da, se poate