1 0
Pasca simpla ca-n Ardeal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr faina
50 ml ulei
50 grame smantana fermentata cu 30 % grasime
1 ou
2 buc galbenus de ou
25 grame drojdie proaspata
65 grame zahar
150-160 ml apa minerala
1 bucata ( pt uns) galbenus de ou
1 lingura ( pt uns) lapte
10 grame sare

Pasca simpla ca-n Ardeal

  • 2 h si 40 minute
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Pasca simpla ca-n Ardeal

La noi in zona , de fapt la bunica, se face o pasca dulce de Pasti, cu care se merge la sfintit. Noi ducem cosul cu bunatati ( oua rosii, sunca, pasca) in ziua de Pasti la biserica. Preotul le sfinteste si abia apoi avem dezlegare de a manca de dulce. Asa ca v-am scris si reteta pentru aceasta pasca, e moale , pufoasa, o combinatie intre o paine si un cozonac.

Steps

1
Done

Preparare pasca

Pentru a pregati pasca e nevoie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, cu exceptia drojdiei ( o folosim de la frigider).
Intr-un vas punem toate ingredientele cu exceptia apei minerale, pe care o vom incalzi usor.
Asadar, framantam aluatul si adaugam incet cate putina apa. Continuam sa framantam cu robotul de bucatarie cam 10 minute bune, cu mana cam 15-20.
Aluatul la final trebuie sa fie moale si nelipicios. Punem aluatul intr-un vas mare, uns cu ulei si il acoperim cu folie alimentara. Il lasam la dospit 1 ora intr-un loc cald din bucatarie.
Dupa o ora, pe o suprafata unsa cu ulei, aluatul in impartim astfel: 1/3 si 2/3 . Parte mai mare o modelam usor sub forma rotunda si o punem in forma de copt de 20 cm unsa cu unt si apoi faina daca forma este de metal. Aluatul ramas il impartim in 2 il rulam si apoi il rasucim. Il punem peste cel din tava. Trebuie sa creasca din nou, asadar il lasam inca o ora , tot acoperit. Intre timp preincalzim cuptorul la 170 grade. Ungem pasca cu galbenus amestecat cu lapte. Dam la cuptor, pentru 40-45 minute, daca se rumeneste prea tare acoprim cu hartie de copt. Enjoy !

Lucky Cake

waffles reteta usoara
previous
Waffles reteta usoara
ciorba de perisoare
next
Ciorba de perisoare
waffles reteta usoara
previous
Waffles reteta usoara
ciorba de perisoare
next
Ciorba de perisoare
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ileana Skurka-Ferenczfy

Bună Alina ,ce fel de smântână aș putea folos ,eu sunt în Austria și nu se găsește decât cu 15 % grăsime, sau frișcă lichidă cu 36% neindulcita, mă gândeam că ar merge frișca neindulcita!

Cristina

Iaurt grecesc pot folosi în loc de smântână?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here