0 0
Optari cu nuca insiropati

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat
600 grame faina
2 buc oua
265 ml lapte
50 ml ulei
100 grame unt
120 grame zahar
30 grame drojdie proaspata
un praf de sare
1 lingurita coaja de lamaie razuita
Pt uns
2 buc galbenus de ou
3 linguri lapte
Sirop
300 ml decor apa
200 gr zahar
2- 3 linguri dupa gust zeama lamaie
decor
150 grame nuca
1-2 linguri zahar

Optari cu nuca insiropati

  • 2h 30 min
  • Serves 16
  • Easy

Ingredients

  • Aluat

  • Pt uns

  • Sirop

  • decor

Share

Optari cu nuca insiropati

De acesti optari ma leaga amintiri din scoala elementara. Nu era zi fara optar 🙂 . Erau pufosi, usor insiropati imbracati in nuca sau nuca de cocos. Eu ii preferam pe cei in nuca, asa ca m-am decis sa ii fac de casa. Gustul lor m-a purtat direct in copilarie !

In alte zone se fac pe 9 Martie si se numesc mucenici. Oricum i-am numi sunt deliciosi !

Steps

1
Done

Preparare aluat

Prima data punem laptele cald impreuna cu drojdia proapata , 2 lingurite de zahar si 2 linguri de faina ( din cantitatea data ) , intr-un vas. Le lasam cam 10 minute deoparte. Intre timp intr-un vas ( bolul robotului) punem faina, ouale, sarea, coaja de lamaie, restul de zahar.
Cand drojdia s-a activat o turnam peste faina. Framantam pana se leaga aluatul. Intre timp punem pe foc uleiul si untul pana se infierbanta. Cand este fierbinte turnam in fir subtire peste aluat si framantam in continuare pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de pe peretii vasului ( cam 15 minute am framantat ).
Aluatul trebuie sa fie moale, insa depinde mult si de faina folosita, daca e prea moale se mai poate adauga o lingura de faina. Ungem vasul cu putin ulei , il acoperim cu folie alimentara si il lasam la crescut 1 ora si jumatate intr-un loc cald.
Apoi impartim aluatul in 2. Fiecare bucata de aluat o facem sul , apoi o taiem in 8 sau 9 partie egale, depinde cat de mari dorim sa fie.
Fiecare bucata o rulam subtire, lucram usor cu aluatul pentru a ramane pufos. O unim la capete apoi o rasucim. Asezam optarii pe tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la crescut 1 ora. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Apoi ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte. Ii dam la cuptor pana devin rumeni.

2
Done

Preparare sirop

Pana se coc pregatim siropul, punem la fiert zaharul si apa. Cand zaharul s-a topit adaugam si zeama de lamaie dupa gust. Lasam sa mai fiarba 5 minute bune siropul.
Cand optarii sunt gata ii trecem prin sirop, apoi presaram peste ei nuca tocata amestecata cu zahar. Enjoy !

Lucky Cake

placinta de post cu ciuperci
previous
Placinta de post cu ciuperci
Tort Snickers
next
Tort Snickers
placinta de post cu ciuperci
previous
Placinta de post cu ciuperci
Tort Snickers
next
Tort Snickers
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Cami

Bună! Mucenicii se pun răciți în sirop? Siropul sa fie și el.răcit?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here