Ingredients
-
Aluat
-
600 grame faina
-
2 buc oua
-
265 ml lapte
-
50 ml ulei
-
100 grame unt
-
120 grame zahar
-
30 grame drojdie proaspata
-
un praf de sare
-
1 lingurita coaja de lamaie razuita
-
Pt uns
-
2 buc galbenus de ou
-
3 linguri lapte
-
Sirop
-
300 ml apa
-
200 gr zahar
-
2- 3 linguri dupa gust zeama lamaie
-
decor
-
150 grame nuca
-
1-2 linguri zahar
Optari cu nuca insiropati
De acesti optari ma leaga amintiri din scoala elementara. Nu era zi fara optar 🙂 . Erau pufosi, usor insiropati imbracati in nuca sau nuca de cocos. Eu ii preferam pe cei in nuca, asa ca m-am decis sa ii fac de casa. Gustul lor m-a purtat direct in copilarie !
In alte zone se fac pe 9 Martie si se numesc mucenici. Oricum i-am numi sunt deliciosi !
Steps
1
Done
|
Preparare aluatPrima data punem laptele cald impreuna cu drojdia proapata , 2 lingurite de zahar si 2 linguri de faina ( din cantitatea data ) , intr-un vas. Le lasam cam 10 minute deoparte. Intre timp intr-un vas ( bolul robotului) punem faina, ouale, sarea, coaja de lamaie, restul de zahar. |
2
Done
|
Preparare sirop |
Bună! Mucenicii se pun răciți în sirop? Siropul sa fie și el.răcit?
eu i-am pus fierbinti in siropul cald si au iesit deliciosi 🙂