Ingredients
-
Aluat Linzer
-
360 gr faina
-
200 gr unt
-
90 gr zahar
-
3 galbenusuri
-
50 ml lapte
-
5 gr bicarbonat de sodiu
-
3 ml otet de mere/ otet de vin alb
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
un praf de sare
-
300 gr gem caise
-
50 gr fulgi migdale
Tarta linzer cu gem
Una dintre acele retete cu care nu dau gres. E rapida, perfecta pentru atunci cand se anunta musafiri surpiza. Iar ei vor avea parte de o tarta delicioasa. Aluatul este sfarmicios, gemul aromat iar migdalele crocante. O combinatie de vis !
Steps
1
Done
|
Preparare aluatUntul se scoate cu 1 ora inainte , din frigider. Se mixeaza cu zaharul pana devine spuma. Apoi se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare. Ne oprim cand devine o crema. Bicarbonatul il stingem in otet, asta deoarece , pentru a activa bicarbonatul e nevoie de un acid . Adaugam peste crema laptele, bicarbonatul, sarea, vanilia, iar la final faina. Amestecam doar pana se leaga. Aluatul il invelim in folie alimentara si il dam la rece 30 minute. |
2
Done
|
Preparare tarta LinzerDupa ce aluatul s-a odihnit la frigider il impartim astfel: o bucata 1/3 si o bucata 2/3. Bucata mai mare de aluat va fi baza. O intindem pe o suprafata pudrata cu faina. Cu grija o punem in forma ( forma de tarta 10 /35 cm) avand grija ca aluatul sa urce si pe margine. O intepam din loc in loc cu furculita. |