Ingredients
-
800 gr ardei rosu
-
200 gr ardei iute
-
400 ml bulion
-
800 gr zahar
-
500 ml otet de mere/ otet de vin alb
-
2 lingurite sare
-
3 catei usturoi
-
o bucata de 2 cm ghimbir
Dulceata de ardei iute
Suna ciudat ? poate la inceput, apoi daca gusti , iti schimbi total opinia 😉 E o delicatese, picanta, dulce-acrisoara. Eu o servesc cu friptura, bait pt carnea la gratar, o pun in sandvisuri, in mancarea chinezeasca.
Steps
1
Done
|
Preparare dulceataIuteala dulcetii poate fi stabilta de gustul vostru. Daca nu va place foarte iute, alegeti ardei mai putin iuti si scoateti semintele. Daca va place iute, lasati si samburii. Eu am folosit ardei iuti rosii, medii ca iutela. Intodeauna gust ardeiul sa vad cat e de iute. Daca curatati ardei se seminte, folositi manusi, si atentie nu duceti la ochi mana! |
2
Done
|
Ardeii se spala, se curata de codite, ardeiul rosu se curata de seminte, cel iute ramane cu seminte. Ardeii se toaca impreuna cu usturoiul in robotul de bucatarie , apoi se pun intr-o oala incapatoare, se adauga rosiile. Razuim ghimbirul, il punem peste ardei. Adaugam zaharul . Apoi otetul si la final sarea. Se lasa la fiert, la foc moderat pana se leaga, si sosul scade. Amestecam sa nu se prinda de oala, spre final , ultimele 20 minute, amestecam mai des. La mine a durat aprox 1 ora si jumatate. Pentru prepararea gemului sau a zacuscai , folosesc oala cu fund dublu. Dupa ce dulceata noastra este gata, o punem in borcane mici, fierbinte, sigilam cu capacul. O invelim in prosoape pana a doua zi, apoi o punem in camara. |