Ingredients
-
2 kg capsuni
-
1kg 250 gr zahar
-
2 buc medii lamaie
-
2 linguri coniac
-
200 ml apa
Gem de capsuni
Un gem fin si aromat, cu o culoare minunata. Merge de minune cu clatite, simplu pe paine cu unt, dar si pentru creme/ torturi.
Steps
1
Done
|
Preparare gemCapsunile le spalam bine, apoi le curatam de codita. |
2
Done
|
Restul de sirop se fierbe separat, tot atata timp cat gemul. Dupa cele 30 minute se face testul gemului: pe o farfurie rece se pune o lingura de gem. cu o lingurita se trage o dunga in mijlocul gemului. Daca nu se aduna la loc, este gata. Il turnam in borcane , mie mi-au iesit 4 borcane. Punem capacul , si apoi le sterilizam . Eu le sterilizez la cuptor , aici gasiti pasii https://luckycake.ro/retete/sos-de-rosii-pt-iarna/ ,dupa aceea le scot si le las sa se raceasca de tot. La fel sterilizez si sticlele cu sirop . Apoi le depozitez in camara. Enjoy ! |