1 0
Popovers

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 g faina
2 oua
220 ml lapte
20 g unt topit
un praf de sare
Unt si gem pentru servire

Popovers

  • Medium

Ingredients

Share

Popovers – un fel de budinca Yorkshire, un aluat pe baza de oua si lapte, se poate servi dulce , alaturi de unt si gem sau la pranz langa o friptura , cu unt aromat. Se fac in tava de briose, sunt moi si pufoase.

(12 bucati)

Steps

1
Done

Ouale le batem cu telul , cu putere, pana se deschid la culoare, cam 1 minut. Apoi adaugam laptele, untul topit, batem din nou cu telul pana se omogenizeaza. La final adaugam faina cu praful de sare si batem din nou cu telul cam 1 minut. Aluatul il lasam la odihnit 20 minute. Intre timp preincalzim cuptorul la 190 grade. Luam tava de briose si ungem formele cu putin unt sau ulei. Dam tava de briose in cuptorul preincalzit tipm de 2 minute. Apoi o scoatem afara si turnam aluat in fiecare forma . Forma o umplem doar trei sferturi, deoarece cresc mult in cuptor. Le coacem timp de 35-40 minute. La final trebuie sa fie crescute, rumene si pufoase. Daca vi se pare ca se rumenesc prea tare dupa primele 20 minute, dati temp la 180 grade.

Atentie: nu deschidem cuptorul in timpul coacerii ! Le servim proaspat scoase din cuptor, cu unt si gem :) Enjoy!

Lucky Cake

previous
Chec cu morcovi
salata caesar
next
Salata Caesar
previous
Chec cu morcovi
salata caesar
next
Salata Caesar
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ioana

pot sa pun in aluat ardei, sunca, ceapa, branza? sa fie sarate nu dulci

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here