Ingredients
-
150 g faina
-
2 oua
-
220 ml lapte
-
20 g unt topit
-
un praf de sare
-
Unt si gem pentru servire
Popovers – un fel de budinca Yorkshire, un aluat pe baza de oua si lapte, se poate servi dulce , alaturi de unt si gem sau la pranz langa o friptura , cu unt aromat. Se fac in tava de briose, sunt moi si pufoase.
(12 bucati)
Steps
1
Done
|
Ouale le batem cu telul , cu putere, pana se deschid la culoare, cam 1 minut. Apoi adaugam laptele, untul topit, batem din nou cu telul pana se omogenizeaza. La final adaugam faina cu praful de sare si batem din nou cu telul cam 1 minut. Aluatul il lasam la odihnit 20 minute. Intre timp preincalzim cuptorul la 190 grade. Luam tava de briose si ungem formele cu putin unt sau ulei. Dam tava de briose in cuptorul preincalzit tipm de 2 minute. Apoi o scoatem afara si turnam aluat in fiecare forma . Forma o umplem doar trei sferturi, deoarece cresc mult in cuptor. Le coacem timp de 35-40 minute. La final trebuie sa fie crescute, rumene si pufoase. Daca vi se pare ca se rumenesc prea tare dupa primele 20 minute, dati temp la 180 grade. Atentie: nu deschidem cuptorul in timpul coacerii ! Le servim proaspat scoase din cuptor, cu unt si gem :) Enjoy! |
pot sa pun in aluat ardei, sunca, ceapa, branza? sa fie sarate nu dulci
Se poate pune si branza, sunca, insa atentie la cantitate, nu vor mai creste daca puneti prea multe