Acese briose m-au cucerit din prima!Sunt aromate ,moi, iar crema de branza un deliciu:) Dar mai bine va dau reteta sa o incercati 😛
Ingrediente:
400 gr faina
4 oua
100 gr unt topit + 50 ml ulei
3 morcovi medii razuiti
50 grame nuca taiata marunt
150 grame piure de mere
100 grame zahar
extract vanilie
1/2 praf de copt
Glazura:
200 gr crema de branza
100 gr unt
200 gr ciocolata alba
75 gr zahar pudra
coaja de portocala
Preparare:
Intr-un bol mare se mixeaza ouale cu uleiul si zaharul pana se omogenizeaza.Adaugam faina amestecata cu praful de copt , apoi piureul de mere,morcovii razuiti fin si nucile.Luam tava de briose si punem hartiile speciale pe care le umplem 3/4 cu compozitia de briose.Coacem la 180 grade 35-40 minute.
Prima data am topit ciocolata alba. Am lasat-o pana s-a racit putin. Untul la temp camerei l-am spumat cu zaharul praf. Am adaugat ciocolata alba peste unt , am amestecat.Apoi la final am adaugat crema de branza si am mixat pana s-a omogenizat.
O punem intr-un pos si o dam la frigider, dar nu mai mult de 10-15 minute.Cand briosele s-au racit de tot e timpul sa le ornam cu crema de branza iar deasupra presaram coaja de la portocala.Pofta buna!
Briosele astea par a fi carrot cake. Delicios!
da sunt la fel, foarte bune mai ales pentru copii
Tocmai ce le-am făcut. Nu au ieșit deloc ok. În primul rand mi s-a părut ca e prea multa faina. Și parca ar fi o pâine întărită, la textura. Nicidecum nu sunt pufoase 🙁 Nu inteleg de ce. Din câte rețete de brioșe am făcut, asta e singura care nu a ieșit.
Buna seara, cu acesta crema se poate imbraca un tort? Ma refer daca are consistenta buna, pentru acoperit ?
Desigur, este o crema ferma
Ce fel de branza folositi ???Eu am luat philadelphia si mi se pare un pic sarata , si parca am o retinere a fac crema cu ea ca sa nu o stric ?
Philadelphia folosesc si eu, mie imi place aceasta crema, la final nu se simte sarea