Ingredients
-
1 buc cotlet800 g - 1 kg
-
2 lingurite amestec de ierburi tocate maruntoregano, rozmarin, cimbru
-
1/2 lingurita usturoi pudra
-
sare/piper
-
2 linguri ulei
-
un praf de boia afumata / dulce
Cotlet de porc in crusta de ierburi
Cotletul de porc este perfect pentru mesele festive, petreceri restranse. Nu pierdeti mult timp cu gatitul si iese excelent 😉 Eu l-am acompaniat cu cartofi copti langa.
Steps
1
Done
|
Cotletul il punem intr-o punga cu fermoar/ziplock , punem condimentele . Inchidem punga si apoi agitam punga masand bine pana tot cotletul este acoperit. Il lasam asa 2 ore la frigider. Inainte de a incepe , il lasam 15 minute la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 190 grade. Cartofi zdrobiti la cuptor, aici gasiti reteta https://luckycake.ro/portfolio/cartofi-zdrobiti/. |
2
Done
|
Preparare cotletIntr-o tigaiem incingem 1 lingura ulei apoi punem cotletul si il lasam pana face crusta, il intoarcem pe toate partile, max 1 minut pe fiecare parte. Apoi il punem intr-o tava impreuna cu cartofii fierti si condimentati. dam totul al cuptor la 190 grade pentru 40-45 minute. Temperatura interna a carnii trebuie sa ajunga la 65 grade celsius, un termometru de carne este foarte util. Daca cartofii se rumenesc mai repede ii putem scoate pe un platou, carnea o mai lasam pana trec minim 40 minute. Ininte cu 5 minute de a scoate carnea , amestecam 1 lingurita otet de vin alb/mere cu 1 lingurita miere si 2 lg ketchup. Cu acest amestec ungem cotletul si apoi il mai lasam 5 minute la cuptor. Dupa ce il scoatem 5 minute il lasam acoperit , apoi se poate servi . Enjoy! |