Ingredients
-
Aluat
-
4 albusuri
-
125 g zahar
-
100 g nuci
-
1 lingura faina
-
-
Crema de ciocolata / Aparel
-
4 galbenusuri
-
1 ou
-
125 gr zahar
-
25 cacao
-
100 unt
-
-
Glazura de ciocolata
-
100 g ciocolata
-
50 g unt
-
3 linguri lapte
Sumegi cu nuca
este o prajitura care o fac mereu de Craciun, Pasti, sau evenimente in familie, pregatesc foile cu cacao sau simple cu nuca. De data aceasta am ales varianta cu nuca. Se face repede si e delicioasa 😉 Din cantitatile de mai jos va iese o prajitura pentru 10-12 persoane. Daca doriti se pot dubla cantitatile.
Steps
1
Done
|
AluatBatem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam pana devine lucioasa si ferma si zaharul e dizolvat. Apoi adaugam nucile macinate marunt amestecate cu faina. |
2
Done
|
Crema de ciocolata pe aburiGalbenusurile si oul, le mixam usor cu un tel, adaugam zaharul si cacaua cernuta. Amestecam si o punem pe baie de aburi. Apa de sub vasul cu crema trebuie sa fiarba la FOC MIC. Amestecam mereu, si o lasam pana se ingroasa precum o budinca. Apoi o luam depe foc si o lasam sa se raceasca complet . Untul la temperatura camerei il spumam, cu mixerul, apoi adaugam cate o lingura din crema racita si mixam . Continuam pana adaugam toata crema. Acum taiem blatul in 3 bucati egale, fasii, deoarece blatul rezultat este precum o foita. Peste primul blat punem jumatate din crema, apoi cel de-al 2 blat, iar la final al 3 -lea blat deasupra. Peste facem o glazura. |
3
Done
|
Glazura de ciocolata |
Super ,am s-o fac de sarbatori!
Neaparat, e delicioasa !
Foarte buna prajitura, am ramas placut impresionata de textura cremoasa a acesteia.. o voi repeta de sarbatori . Multumim pentru aceste retete delicioase !
Este prajitura mea preferata ! 🙂
in crema am adaugat si unt de arahide ,a fost super delicioasa
Suna delicios, imi place untul de arahide !
Multumesc,draga si frumoasa Ildiko pentru aceasta reteta!Așa cum ai sufletul de mare si frumos la fel si dulciurile tale sunt rafinate si delicate!
Dacă am o tavă de 41*33 care ar fi cantitățile? Mulțumesc anticipat!
Trebuie triplate
În cât timp se face crema? Multumesc frumos!
Crema se tine pe aburi aproximativ 15 minute
Nu înțeleg cum din 4 albusuri si restul,poți face un blat, si ulterior sa’l tai si în 3 parti egale?
Blatul e precum o rulada, il tai in 3 bucati egale, mai mici, nu il feliezi in 3
Bună ziua. Am o nelămurire. Din 4 ouă facem o foaie ptr tava mare de aragaz? Sau trebuie sa triplam ingredientele? În descrierea dvs asa apare: 4 oua la tava mare dar când v-a întrebat cineva cum se procedează ptr o tava cu aceleași dimensiuni date de dvs, i-ați spus ca trebuie triplate. Ma puteți ajuta? As vrea sa fac prăjitura și nu îmi este clar.
Va mulțumesc
SE tripleaza cantitatile pentru o portie tripla, adica 3 foi mari. Eu am facut o foaie pe care am impartit-o in 3 foi mai mici. Depinde ce cantitate doriti sa faceti.
Foaia o tai din lungime nu pe mijloc,nu? Dacă e tava de aragaz trebuie sa dublez portia? Sau din 4 oua îmi iese?
Exact, se taie din lungime. Eu din 4 albusuri am facut o foaie cat tava de aragaz, pe care am impartit-o in 3 bucati mai mici
Pentru glazura se poate folosi ciocolata amaruie sau trebuie adaugat si zahar in ea?
Se poate folosi, nu mai e nevoie de zahar
Si cacaua din ingredientele pt foi când o punem? Sau aia e pt Crema? Multumesc
in loc de unt ,putem pune si margarina rama ?
Untul se poate inlocui cu margarina
Mă bucur mult de retetele explicate minuțios…Felicitări!!!
O prajitura veche dar deosebit de buna , delicioasa , regala !
O prajitura incercata si este DELICIOASA! Astept sa o refac de Paste?
O prăjitură delicioasă!
Nu e nevoie de cantitate dublă, e perfecta asa!
Buna seara! Arata minunat si as vrea sa o incerc si eu. Problema e ca nu am nuci. E ok daca folosesc alune?
Multumesc!
Desigur, poti folosi alune, migdale, chiar si fistic
Bună!
Aș putea să o fac sub formă de ruladă?
Mulțumesc!
Doar daca coci blatul mai putin, sa il poti rula. El este usor crocant cand il scoti de la cuptor
Mulțumesc frumos!??❤❣
Buna, oare de ce foaia mea s a rupt bucatele când am tăiat o?
Probabil ai copt-o putin prea mult, sau ai lasat-o sa se raceasca in cuptor
acest blat se poate taia usor in 3 pe orizontal?( nu-mi iese pentru ca nu am un cutit extrem de lung)
am o idee, daca dublez cantitatea si fac 3 foi din start, sa nu ma stresez cu taiatul.
Nu , acest blat este precum o foie de rulada, se taie pe verticala
Bună seara!
Cuptorul trebuie cu ventilație sau fără?
Mulțumesc.
Fara ventilatie