Afinele si lamaia sunt o combinatie minunata in briose . Crema de ciocolata si branza completeaza perfect gustul acrisor al fructelor . Sunt briose dulci – acrisoare , doar atat cat trebuie 😉
Ingrediente ( 12 buc ):
- 125 gr unt moale
- 110 gr zahar
- coaja razuita de la 1 lamaie mica
- 2 oua la temp camerei
- 225 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- 125 ml lapte
- 1/2 cana afina proaspete/ congelate
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Untul moale il mixam cu zaharul pana devine pufos. Adaugam coaja de lamaie apoi pe rand cate un ou, mixam doar pana se incorporeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt alteranand cu laptele in 2 etape. Mixam usor pana se combina ingredientele. La final adaugam afinele si le amestecam usor cu o spatula.
In tava de briose punem hartie speciala pentru briose si apoi cu o cupa pentru inghetata impartim amestecul in mod egal. Le coacem timp de 20 minute, sau pana trec testul scobitorii. Le scoatem si le lasam 5 minute, apoi le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca complet pe un gratar.
Crema de ciocolata si branza / Cream cheese frosting
- 200 gr crema de branza ( philadelphia, Frischa, Goldessa)
- 100 gr ciocolata alba
- 2 lingurite gem de afine
Ciocolata o topim pe baie de aburi sau la microunde. Crema de branza o amestecam usor cu telul, pentru a o desface, apoi adaugam ciocolata topita. Amestecam bine pana se omogenizeaza. La urma adaugam gemul si amestecam doar de 2 ori pentru a-si pastra efectul marmorat. Punem crema intr-un pos cu dui la alegere ( eu am folosit 2 D) si o dam la rece pana se racesc de tot briosele. Apoi putem orna. Se servesc reci . Enjoy !
Untul trenuie sa fie 80%?
Se poate si cu 65 % insa eu de obicei folosesc 80 %