O bunatate de supa , aromata, bine condimentata, cum de altfel sunt mancarurile orientale. Reteta originala foloseste miel, eu cum nu am avut carne de miel , am folosit pui. Noua ne place foarte mult. Sigur va va placea si voua 😉
Ingrediente supa Harira :
- 500 gr carne pui ( piept)
- 1 conserva naut fiert
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- o bucata mica ghimbir razuit
- 1/2 boia dulce
- 1/2 lingurita boabe de coriadru sfarmata in mojar
- 1/2 lingurita curcuma
- 300 ml rosii decojite si blenduite/ rosii bacati la conserva
- 1 lingurita pasta de tomate
- 1 mana de paste , eu am avut spaghete
- 1 fir telina apio
- ulei de masline
- sare/piper
- coriandru / patrunjel proaspat ( la final)
Intr-o oala punem 3 linguri ulei de masline. Adaugam toate condimentele. Lasam 1 minut, apoi punem ceapa taiata marunt. Dam focul la mediu, sa nu ardem ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat usor adaugam pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam 5 minute . Urmeaza telina taiata cubulete si usturoiul razuit. Amestecam bine si adaugam pasta de tomate.
Turnam apoi si rosiile, nautul si 3 litri de apa. Lasam sa fiarba pana sunt gata legumele. Adaugam pastele si mai fierbem 10-15 minute. La final gustam si asezonam daca mai e nevoie. Servim cu coriadru proaspat si crutoane picante cu cascaval. Enjoy !