4 0

Prajitura Snickers

  • 1 h 25 min
  • Pentru 14
  • Mediu
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Daca sunteti iubitori de caramel, prajitura asta e fix pentru voi ! si pentru mine 😉 Nu stiu cine a inventat prajitura aceasta dar e extrem de gustoasa. Are un blat fin cu nuca, ciocolata alba/neagra si caramel delicios cu alune. Daca v-am facut pofta, trebuie sa va puneti pe treaba .

(Visited 3,330 times, 1 visits today)

Ingrediente

Blat cu nuca
6 buc albusuri
250 gr nuca macinata
2 linguri faina
1 lingura cacao
200 gr zahar
un praf de sare
5 gr praf de copt
crema ciocolata alba
200 gr ciocolata alba
50 ml smantana pt frisca
crema caramel
225 gr zahar
175 gr unt
6 buc galbenusuri
40 gr zahar
30 ml smantana pt frisca
200 gr alune, prajite , nesarate
Glazura ciocolata neagra
200 gr ciocolata neagra
20 gr unt
50 ml smantana pt frisca

Pasi

1
Gata

Blat de nuca

Batem albusul usor , punem sarea, adaugam zaharul in 3 etape, mixand dupa fiecare adaugare 2-3 minute. La final trebuie sa avem o bezea ferma si lucioasa. Nuca o prajim usor, apoi o macinam, adaugam faina, cacao, praful de copt. Amestecam. Turnam totul peste bezea. Cu o spatula amestecam usor de jos in sus pana se amesteca toata nuca.
Intr0o tava de 25/35 cm punem hartie de copt, apoi turnam amestecul. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25 minute.
Lasa blatul sa se raceasca. Intre timp topim ciocolata alba cu smantana pe baie de aburi. Rupem ciocolata bucati, o punem intr-un vas de sticla peste o oala cu putina apa , pe care o aducem pana aproape de punctul de fierbere. Vasul de sticla nu trebuie sa atinga apa. Amestecam cu o spatula pana se topeste . Apoi o intindem peste blatul racit. Facem caramelul.

2
Gata

Crema caramel cu alune

In primul rand , e foarte important sa alegeti un unt de calitate, grasime de 82 % , altfel riscati sa se taie crema. Alunele le maruntim usor. Batem galbenusurile cu cele 40 gr zahar pana se deschid la culoare, adaugam smantana pt frisca. Punem zaharul la caramelizat. Suntem cu ochii pe el, sa nu se arda. Trebuie doar sa capete o culoare aramie, apoi adaugam untul cate o bucatica pe rand. Atentie , daca punem prea mult unt deodata se taie. Eu am observat ca se incorporeaza mai usor untul daca focul e moderat.
La final dam tigaia la o parte, adaugam galbenusurile si amestecam mereu cu o lingura de lemn. Punem crema din nou pe foc , inca 2 minute, apoi adaugam alunele. Oprim focul si lasam crema sa se raceasca usor. Turnam crema peste stratul de ciocolata, aceasta ar trebui sa fie destul de ferma incat sa nu curga de pe blat. Acum pregatim glazura de ciocolata.
Eu am folosit 200 gr ciocolata neagra, insa puteti folosi jumatate neagra, jumatate cu lapte. La fel ca si cea alba,punem ingredientele intr-un bol , o topim pe baie de aburi. Luam vasul cu ciocolata de pe aburi , amestecam de 2-3 ori apoi cu o spatula o nivelam frumos peste prajitura.
Acum punem prajitura la rece, de preferat peste noapte, daca nu , minim 4 ore.

Prajitura Snickers

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Cosulete cu nuca si gem
anterior
Cosulete cu nuca si gem
Mousse de ton
urmator
Mousse de ton

Lasa-ne un mesaj

1 Comentariu privind "Prajitura Snickers"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Ceafalau Elena
Vizitator

Iti multumesc pentru superba reteta sunt foarte fericita ca mi-a reusit din prima 😙😙😙

wpDiscuz