0 0

Cotlet de porc in crusta de ierburi

  • Mediu
Cotlet de porc in crusta de ierburi

Cotlet de porc in crusta de ierburi

Cotletul de porc este perfect pentru mesele festive, petreceri restranse. Nu pierdeti mult timp cu gatitul si iese excelent 😉 Eu l-am acompaniat cu cartofi copti langa.

Cartofi zdrobiti

(Visited 1,695 times, 20 visits today)

Ingrediente

1 buc cotlet 800 g - 1 kg
2 lingurite amestec de ierburi tocate marunt oregano, rozmarin, cimbru
1/2 lingurita usturoi pudra
sare/piper
2 linguri ulei
un praf de boia afumata / dulce

Pasi

1
Gata

Cotletul il punem intr-o punga cu fermoar/ziplock , punem condimentele . Inchidem punga si apoi agitam punga masand bine pana tot cotletul este acoperit. Il lasam asa 2 ore la frigider. Inainte de a incepe , il lasam 15 minute la temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la 190 grade.

Cartofi zdrobiti la cuptor, aici gasiti reteta http://luckycake.ro/portfolio/cartofi-zdrobiti/.

2
Gata

Preparare cotlet

Intr-o tigaiem incingem 1 lingura ulei apoi punem cotletul si il lasam pana face crusta, il intoarcem pe toate partile, max 1 minut pe fiecare parte. Apoi il punem intr-o tava impreuna cu cartofii fierti si condimentati. dam totul al cuptor la 190 grade pentru 40-45 minute. Temperatura interna a carnii trebuie sa ajunga la 65 grade celsius, un termometru de carne este foarte util. Daca cartofii se rumenesc mai repede ii putem scoate pe un platou, carnea o mai lasam pana trec minim 40 minute. Ininte cu 5 minute de a scoate carnea , amestecam 1 lingurita otet de vin alb/mere cu 1 lingurita miere si 2 lg ketchup. Cu acest amestec ungem cotletul si apoi il mai lasam 5 minute la cuptor. Dupa ce il scoatem 5 minute il lasam acoperit , apoi se poate servi . Enjoy!

Cotlet de porc in crusta de ierburi

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
anterior
Sumegi cu nuca
urmator
Islere

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz