6 1
Tort Snickers

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat umed de cacao Dark
175 gr faina
175 ml apa fiarta
75 grame cacao
275 grame zahar
2 buc oua
75 ml ulei
175 ml iaurt cremos
5 gr praf de copt
4 gr bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Mousse de caramel cu unt de arahide
200 gr sos caramel
400 gr smantana pt frisca
60 grame unt de arahide
10 gr gelatina
40 gr ( optional) zahar pudra
Glazura ciocolata
150 gr Glazura ciocolata ciocolata cu continut ridicat de cacao
100 ml smantana pt frisca
1 lingurita miere
caramel cu alune
500 gr sos caramel
100 gr alune prajite si nesarate

Tort Snickers

  • 3 h
  • Serves 16
  • Medium

Ingredients

  • Blat umed de cacao Dark

  • Mousse de caramel cu unt de arahide

  • Glazura ciocolata

  • caramel cu alune

Share

Tort Snickers

Acum nu suntem la cura, nu numaram caloriile , ci pur si simplu servim o felie de tort. Blat umed dark de cacao, mousse de caramel si unt de arahide, sos caramel. Combinatia este una deosebit de buna 😉

Blatul umed dark, acum in format video https://youtu.be/ZTnO4Tw5M1E

Sos caramel, reteta aici : https://luckycake.ro/retete/sos-caramel/

 

Steps

1
Done

Preparare blat umed Dark

Blatul de tort este de preferat sa il faceti cu o seara inainte. Am folosit o tava cu diametrul de 20 cm. Prima data punem apa la fiert. Pentru amestecat vom folosi doar telul. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Apoi intr-un vas punem ouale, adaugam zaharul, un praf de sare, amestecam energic. Punem uleiul, apoi iaurtul, apa fiarta. Amestecam din nou. La final ingredientele uscate amestecate: faina, cacao, praful de copt si bicarbonatul.
Amestecam doar pana se omogenizeaza.
In tava punem la baza hartie de copt, pe margini ungem cu putin unt. Turnam amestecul in tava, uniform peste tot si il dam la cuptor. Il vom lasa intre 45-55 minute, pana trece testul scobitorii.

2
Done

Mousse de caramel si unt de arahide

Pregatim 2 portii de sos caramel dupa reteta postata mai sus. Il lasam 1 ora la racit. Apoi cand este rece si dens ne apucam sa facem mousse-ul. Prima data hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Apoi batem frisca . Topim gelatina pe baie de aburi, adaugam in gelatina 1 lingura plina cu caramel. Restul de caramel si untul de arahide il punem peste frisca , apoi si gelatina. Amestecam cu mixerul la viteza mica doar pana se omogenizeaza.

3
Done

La sosul de caramel ramas adaugam alunele tocate marunt.
Blatul in taiem in 3. Punem un blat apoi jumatate din sosul caramel cu alune. Urmeaza jumatate din cantitatea de mousse. punem blatul urmator si procedam la fel. Ultimul este blatul. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece minim 4 ore , de preferat peste noapte.
Apoi pregatim glazura : topim ciocolata in smantana pt frisca, la final adaugam mierea , daca dorin putem adauga si alune tocate marunt. Turnam usor peste tort lasand sa curga peste margini. Decoram cu ciocolata si alune. Enjoy !

Lucky Cake

Optari cu nuca insiropati
previous
Optari cu nuca insiropati
Spata de porc gatita lent la cuptor
next
Spata de porc gatita lent la cuptor
Optari cu nuca insiropati
previous
Optari cu nuca insiropati
Spata de porc gatita lent la cuptor
next
Spata de porc gatita lent la cuptor
Subscribe
Notificare despre
guest
103 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Madalina

facut, tortul a iesit….n-a mai ramas nimic din el, bun, bun rau de tot.

Gabriela

Va multumim pentru retete.As avea o rugaminte.Pentru ca situl dumneavoastra nu permite copy-paste ,noi va trebui sa printam aceasta reteta (nu toata lumea are printer)ori sa o scriem pe o hartie care o sa fie pusa intr-un sertar,ori in vreun caiet pierdut undeva,etc,cred ca intelegeti idea.Pentru mine si alte personae este mult mai usor sa o copiem in sistemul copy-paste ca apoi sa o pastrez intr-un folder unde am rapid acces. Ca sa scriu aceasta reteta si pe cea a sosului caramel imi ia ceva timp si de aceea renunt sa o mai scriu.Va rog sa nu ma interpretati gresit,eu… Citeste mai departe »

Adina

Buna! Din pacate nu am tava de 20,doar de 24. Ai prea sa imi scrii ingriedentele pt o tava de 24? Iti multumesc anticipate!

Adriana

Apa fiarta si racita sau oparim ingredientele?

Adry

Daca nu fac sos de caramel si pun conserva de lapte condensat caramel este ok?

Ioana

Mie nu mi s-a întărit sosul de caramel si tot ă curs dintre straturi.

Ema Bejinar

Si mie mi-a curs sosul de caramel, si a mai si stat la frigider cu tot cu alune 20 min ? (asta dupa ce a stat mult si bine la temperatura camerei). Cald nu era. Dar de ce oare a curs? ?

Dana

Am facut tortul de 3 ori si a iesit fff bun. Ca o remarca pt forma de 24 nu este nevoie sa faceti o portie si jumatate la blat, este ok doar cantitatile din reteta pentru a obtine un blat de grosimea celui din reteta. Doar la caramel si mousse trebuiesc marite cantitatile. Mulțumesc pentru reteta!

Andreea

Buna,
M-am apucat sa fac tortul si nu inteleg un aspect la pasul 3: pregatim 2 portii de caramel si spui ca restul de caramel ramas se foloseste cu alunele tocate. Care este restul de caramel? Portia nr 2? 🙂

Multumesc frumos!
Sper sa vezi mesajul in timp util ca ca apuc sa termin tortul in noaptea asta :))

Florycel

Buna,am facut si eu tortul,a iesit bun. Doar ca mouss-ul s-a “taiat”,oare de ce??a trebuit sa o “repar”. Iar blatul a iesit cam micut(adica nu f inalt,abia l-am taiat ,sa imi iasa 3 parti. Oare de ce,ca totusi am respectat reteta?? Dar oricum,a fost super bun.

Florycel

Multumesc mult pt raspuns. Cred ca gorma avea diametrul mai mare… iar ftisca pt mousse, am batut.o f tare. ???

Lore

Alina am 2 intrebari:
1). Ouale se pun asa intregi, nu se bat albusurile?
2) Se fac 2 portii sos caramel si o portie se pune peste frisca impreuna cu untul de arahide si in cealalta portie se pun alunele?

Talida

Am nevoie de o lămurire, te rog! Fac 2 portii de sos caramel- 200 gr merg la mousse, iar 500 la crema cu alune. Am inteles bine?

IURCU

Am facut acest tort si a iesit DIVIN. Multumesc.

Dana

Buna ziua! Imi sp va rog daca la mousse-ul de caramel pot folosi frisca gen Hulala sau doar smantana pt frisca? Multumesc!

Gabriela Tapuc

Buna ziua. Daca vreau sa fac un tort dreptunghiular,ce cantitati sa folosec?

Gabriela Tapuc

30×25 doar ca deasupra in loc de glazura as pune o vafa de zahar cu garda felina

Cionca Camelia

Cel mai bun tort Snikers încercat de mine….ever!!!!! Mulțumesc Alina…. Mai ales sosul caramel…. Numai asta îl prepar de ceva vreme…… . Îți mulțumesc ptr rețete…. Îmi ies întotdeauna!

Corina

Buna seara, gelatina se fierbe pe baie de abur in apa in care s-a hidratat, sau se arunca apa?(nu stiu cum arata)

Corina

Dvs de care folositi, are vreo importanta?
Multumesc!

Mihaela

Buna! Spune.mi te rog ce unt de arahide folosesti, cum se numeste? Smantana pt frisca de care ai pus? Multumesc!

andreea

buna ziua…pot pune frisca lichida meggle in loc de smantana pentru frisca , la tortul snickers?

multumesc

Irina

MI NU NAAAT!! Ne-am bucurat de el si anul trecut, pentru Pastele de anul asta vom repeta 🙂 multumim!

Corina

Din reteta de sos caramel afisata iese cantitatea de care avem nevoie la acest tort, respectiv 700g?
Multumesc!

Corina

Ok, multumesc mult, vreau sa-l fac pr sambata si vreau sa stiu exact!

Mihaela

Buna, spune.mi te rog ce unt de arahide folosesti? Multumesc

Mihaela

Buna, tortul se asambleaza in tava detasabila in care am copt blatul? Multumesc

Mihaela

Buna, spune.mi te rog de ce atunci cand am pus lingura de caramel in gelatina s.a intarit f tare?

Corina

A iesit de vis!

Mihaela

Ff bun tortul! Spune.mi te rog cum sa fac cu caramelul, cand il adaug in gelatina, ca nu se inchege. Il pun cald? Apoi cum il adaug in frisca rece? Multumesc.

Ioana

Foarte bine arată, felicitări! O sa il fac, maine!
Am doar alune prăjite si sărate, ar merge si asa combinația? Multumesc.

Daniela

Blatul il coacem o data? Sau impartim compozitia in 3 si il coacem de 3 ori? Multumesc!!!

Corina

Glazura se face pe baie de aburi sau direct pe flacara? Mi mi se ingroasa f tare si nu mai este fluida!

Corina

Multumesc!
L-am facut de 3 ori, a iesit divin….dar partea asta cu glazura nu prea mi-a iesit!

Corina

Moussul meu este f lichid?
Oare pr ca am pus gelatina calda?

bisous

Buna seara, pentru o tava de 26 cm ce cantitati sa folosesc?multumesc

manuela

daca facem 2 porti de sos de caramel asta inseamna 800 gr frisca si cite 250 gr ptr o portie de sos ,adica zahar in total 500 gr zahar prtr caramel

Elena

Aveti idee dc nu mi se topeste bine zahărul? Se formeaza cv ca niste pietricele. Ce zahar ar trebui sa folosesc? Multumesc

Nicoleta

Delicios. L-am încercat.

Gabriela dascalu

Bună! As putea sa acopăr tortul cu fondant în loc de glazura de ciocolata? Multumesc!

Gabriela dascalu

Bună!! Revin cu o întrebare, vreau sa îmbrac tortul în fondant și as vrea sa fie etajat, 2 blaturi cu diametrul de 23 și 18. Credeți că o să reziste fără sa se lase, menționez ca trebuie sa îl și transport.. Ce ma sfătuiți sa fac, mai multa gelatina, mai puțin caramel sa umplu baza cu alta crema?‍♀️?‍♀️?‍♀️
Mulțumesc mult! ?

Gabriela dascalu

Ok, mersi mult. Revin cu poza sâmbăta!

Liliana

Buna ziua! Daca pregatesc blatul si cremele de seara, pot sa asamblez tortul a doua zi? Multumesc!

Cristina

Buna ziua. Imi puteti spune va rog,la blat,apa se pune peste ingredientele blatului asa fierbinte sau se raceste? Imi este teama sa nu se coaguleze ouale.

Ramona

Vreau sa fac portie dubla. Cat ar trebui sa aiba forma rotunda? Dar cea dreptunghiulara?
Multumesc!?

Andreea

Intrebare ,intrebatoare sunt in afara tari si nu gasesc Santana pentru frisca pot folosi “double cream “? Multumesc frumos toate retetele tale sunt minunate mereu imi incet invitati ?

Elena

Buna seara ,va rog spuneti-mi ce greutate are tortul ?

Ana

Sunteți cele mai bune la bucătarit !????

Itina

Il voi incerca la ziua mea curind!Am scris fix o ora receta. 🙂 Noapte buna!

Aneta

Cum repar va rog mouss-ul de caramel ca s-a tăiat,presupun ca l-am mixat prea mult

Gabriela

Buna seara de ce mie mousul mi-a ieșit deschis la culoare ?

Georgiana

Buna Alina, de ce nu mai merge sa maresc sau sa scad cantitatea sus la -/+!Sper ca m-ai înțeles ce vreau sa spun??!

Elena

Bună! Mulțumim pentru rețetă! Cred că ar trebui explicată puțin mai bine, nu sunt aranjate bine ideile, a trebuit să citesc de câteva ori până să mă lămuresc cum e cu cantitatea caramelului.

Dragan Raluca

Bunaa!Cantitatea de caramel pana la urma care este?Reteta din link,dar dubla?

Adelina

Mousse-ul a iesit moale si cand le-am pus au curs rau de tot si mousse-ul si caramelul..de ce oare ? 🙁 ca am urmat instructiunile intocmai

Adelina

Da, am luat gelatina foi si am facut exact cum e scris in reteta. Dar la gust a fost super bun. Ma gandesc data viitoare daca las mousse-ul putin la frigider sa se intareasca si sa ansamblez tortul dupa ? Ca sa nu se mai scurga

Ioana

mie mi s-a taiat mousse-ul si am facut altul. nu stiam de ce, credeam ca poate de la gelatina, dar si al doilea s-a taiat putin, inainte sa pun gelatina si am observat de ce…cand am adaugat untul de arahide. am folosit unul crunchy, nu fin. Se pare ca textura untului crunchy taie mousse-ul.

Ana

Buna! Iti multumesc pt aceast tort minunaaat! Am facut aceasta reteta de f mult ori si a iesit nemaipomenit, am cules laudele tuturor ? as avea o sugestie: acum ceva timp funtiona ajustarea cantitatilor din bara de sus dar de ceva vreme nu mai functioneaza. Crezi ca se poate rezolva aceasta problema? Am gasit-o extrem de utila pt retete tale si mi-ar placea sa ne putem bucura din nou de ea.
Mii de multumiri inca o data! ?

Dragan Raluca

2 portii de caramel inseamna sa dublam reteta sosului de caramel lasata in link?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here