Ingredients
-
Blat umed de cacao Dark
-
175 gr faina
-
175 ml apa fiarta
-
75 grame cacao
-
275 grame zahar
-
2 buc oua
-
75 ml ulei
-
175 ml iaurt cremos
-
5 gr praf de copt
-
4 gr bicarbonat de sodiu
-
un praf de sare
-
Mousse de caramel cu unt de arahide
-
200 gr sos caramel
-
400 gr smantana pt frisca
-
60 grame unt de arahide
-
10 gr gelatina
-
40 gr ( optional) zahar pudra
-
Glazura ciocolata
-
150 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
100 ml smantana pt frisca
-
1 lingurita miere
-
caramel cu alune
-
500 gr sos caramel
-
100 gr alune prajite si nesarate
Tort Snickers
Acum nu suntem la cura, nu numaram caloriile , ci pur si simplu servim o felie de tort. Blat umed dark de cacao, mousse de caramel si unt de arahide, sos caramel. Combinatia este una deosebit de buna 😉
Blatul umed dark, acum in format video https://youtu.be/ZTnO4Tw5M1E
Sos caramel, reteta aici : https://luckycake.ro/retete/sos-caramel/
Steps
1
Done
|
Preparare blat umed DarkBlatul de tort este de preferat sa il faceti cu o seara inainte. Am folosit o tava cu diametrul de 20 cm. Prima data punem apa la fiert. Pentru amestecat vom folosi doar telul. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Apoi intr-un vas punem ouale, adaugam zaharul, un praf de sare, amestecam energic. Punem uleiul, apoi iaurtul, apa fiarta. Amestecam din nou. La final ingredientele uscate amestecate: faina, cacao, praful de copt si bicarbonatul. |
2
Done
|
Mousse de caramel si unt de arahidePregatim 2 portii de sos caramel dupa reteta postata mai sus. Il lasam 1 ora la racit. Apoi cand este rece si dens ne apucam sa facem mousse-ul. Prima data hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Apoi batem frisca . Topim gelatina pe baie de aburi, adaugam in gelatina 1 lingura plina cu caramel. Restul de caramel si untul de arahide il punem peste frisca , apoi si gelatina. Amestecam cu mixerul la viteza mica doar pana se omogenizeaza. |
3
Done
|
La sosul de caramel ramas adaugam alunele tocate marunt. |
facut, tortul a iesit….n-a mai ramas nimic din el, bun, bun rau de tot.
Madalina ma bucur mult de tot !
Va multumim pentru retete.As avea o rugaminte.Pentru ca situl dumneavoastra nu permite copy-paste ,noi va trebui sa printam aceasta reteta (nu toata lumea are printer)ori sa o scriem pe o hartie care o sa fie pusa intr-un sertar,ori in vreun caiet pierdut undeva,etc,cred ca intelegeti idea.Pentru mine si alte personae este mult mai usor sa o copiem in sistemul copy-paste ca apoi sa o pastrez intr-un folder unde am rapid acces. Ca sa scriu aceasta reteta si pe cea a sosului caramel imi ia ceva timp si de aceea renunt sa o mai scriu.Va rog sa nu ma interpretati gresit,eu… Citeste mai departe »
Buna Gabriela, nu se poate copia continutul deoarece este o masura de protectie impotriva furtului de retete si imagini, aveti optiunea sa marcati pagina cu sosul de caramel ca si favorita , si o veti regasi in bara de meniu. Mai mult, ma puteti urmari pe Facebook/ Instagram/ Pinterest unde gasiti de asemenea retetele. Cat despre denumirea Blatului umed “dark” considerati ca l-am numit “lica” . Retetele sunt in romana, acesta pur si simplu este un nume. Va multumesc pentru acest mesaj si va doresc o zi buna
Buna! Din pacate nu am tava de 20,doar de 24. Ai prea sa imi scrii ingriedentele pt o tava de 24? Iti multumesc anticipate!
Pentru o tava de 24 cm trebuie 1 data si jumatate din reteta scrisa
Apa fiarta si racita sau oparim ingredientele?
Apa fiarta , fierbinte
Daca nu fac sos de caramel si pun conserva de lapte condensat caramel este ok?
eu nu am incercat, insa cred ca ar fi ok
Mie nu mi s-a întărit sosul de caramel si tot ă curs dintre straturi.
Sosul caramel se pune dupa ce e rece, cand deja are consistenta vascoasa
Si mie mi-a curs sosul de caramel, si a mai si stat la frigider cu tot cu alune 20 min ? (asta dupa ce a stat mult si bine la temperatura camerei). Cald nu era. Dar de ce oare a curs? ?
Dupa cum vezi in poza si mie mi-a curs putin pe laterale, poti pune o catitate mai mica de sos caramel, sau poti pune pe margine un strat subtire de crema, si apoi in mijloc caramelul, asta il impiedica sa mai curga
Am facut tortul de 3 ori si a iesit fff bun. Ca o remarca pt forma de 24 nu este nevoie sa faceti o portie si jumatate la blat, este ok doar cantitatile din reteta pentru a obtine un blat de grosimea celui din reteta. Doar la caramel si mousse trebuiesc marite cantitatile. Mulțumesc pentru reteta!
Buna,
M-am apucat sa fac tortul si nu inteleg un aspect la pasul 3: pregatim 2 portii de caramel si spui ca restul de caramel ramas se foloseste cu alunele tocate. Care este restul de caramel? Portia nr 2? 🙂
Multumesc frumos!
Sper sa vezi mesajul in timp util ca ca apuc sa termin tortul in noaptea asta :))
trebuie sa faci portie dubla de sos caramel
Buna,am facut si eu tortul,a iesit bun. Doar ca mouss-ul s-a “taiat”,oare de ce??a trebuit sa o “repar”. Iar blatul a iesit cam micut(adica nu f inalt,abia l-am taiat ,sa imi iasa 3 parti. Oare de ce,ca totusi am respectat reteta?? Dar oricum,a fost super bun.
Oare forma folosita nu a fost prea mare ? se poate sa va fie mai usor cu un feliator . Pentru ca mousse-ul sa nu se taie, frisca nu trebuie batuta foarte teapana, si caramelul sa fie la temperatura camerei, nu cald.
Multumesc mult pt raspuns. Cred ca gorma avea diametrul mai mare… iar ftisca pt mousse, am batut.o f tare. ???
Alina am 2 intrebari:
1). Ouale se pun asa intregi, nu se bat albusurile?
2) Se fac 2 portii sos caramel si o portie se pune peste frisca impreuna cu untul de arahide si in cealalta portie se pun alunele?
Am nevoie de o lămurire, te rog! Fac 2 portii de sos caramel- 200 gr merg la mousse, iar 500 la crema cu alune. Am inteles bine?
Exact , la ingredientele moussu-ului si a cremei de alune e trecuta exact cantitatea
Am facut acest tort si a iesit DIVIN. Multumesc.
Buna ziua! Imi sp va rog daca la mousse-ul de caramel pot folosi frisca gen Hulala sau doar smantana pt frisca? Multumesc!
Frisca vegetala se poate folosi insa sa nu fie indulcita, mousse va iesi prea dulce.
Buna ziua. Daca vreau sa fac un tort dreptunghiular,ce cantitati sa folosec?
Depinde de dimensiunea tavii
30×25 doar ca deasupra in loc de glazura as pune o vafa de zahar cu garda felina
In mod normal 1 data si jumatate din cantitatea initiala ar fi de ajuns
Cel mai bun tort Snikers încercat de mine….ever!!!!! Mulțumesc Alina…. Mai ales sosul caramel…. Numai asta îl prepar de ceva vreme…… . Îți mulțumesc ptr rețete…. Îmi ies întotdeauna!
Ma bucur Camelia! cu mare drag :*
Buna seara, gelatina se fierbe pe baie de abur in apa in care s-a hidratat, sau se arunca apa?(nu stiu cum arata)
Gelatina este de 2 feluri : granule , care se hidrateaza si absoarbe apa, apoi se topeste pe baie de aburi
Si cea foi, care se hidrateaza in apa , apoi se stoarce usor de apa si se topeste la fel.
In general sunt intructiuni pe verso pachetului
Dvs de care folositi, are vreo importanta?
Multumesc!
Eu folosesc foi, mi se pare mai usor de lucrat cu ea ^_^
Buna! Spune.mi te rog ce unt de arahide folosesti, cum se numeste? Smantana pt frisca de care ai pus? Multumesc!
buna ziua…pot pune frisca lichida meggle in loc de smantana pentru frisca , la tortul snickers?
multumesc
Buna, nu se poate deoarece frisca MEGGLE, ci doar naturala
MI NU NAAAT!! Ne-am bucurat de el si anul trecut, pentru Pastele de anul asta vom repeta 🙂 multumim!
Ma bucur tare mult !
Din reteta de sos caramel afisata iese cantitatea de care avem nevoie la acest tort, respectiv 700g?
Multumesc!
In descrierea retetei am specificat ca e nevoie de 2 portii sos caramel 🙂
Ok, multumesc mult, vreau sa-l fac pr sambata si vreau sa stiu exact!
Buna, spune.mi te rog ce unt de arahide folosesti? Multumesc
Nu am o marca preferata, insa e bun cel fin , nu cu bucati in el
Buna, tortul se asambleaza in tava detasabila in care am copt blatul? Multumesc
Da, sau dava aveti un inel reglabil mai inalt
Buna, spune.mi te rog de ce atunci cand am pus lingura de caramel in gelatina s.a intarit f tare?
asta se intampla doar daca sosul caramel este rece sau de la frigider
A iesit de vis!
Ma bucur Corina !
Ff bun tortul! Spune.mi te rog cum sa fac cu caramelul, cand il adaug in gelatina, ca nu se inchege. Il pun cald? Apoi cum il adaug in frisca rece? Multumesc.
Foarte bine arată, felicitări! O sa il fac, maine!
Am doar alune prăjite si sărate, ar merge si asa combinația? Multumesc.
Merge si cu alune usor sarate 🙂
Blatul il coacem o data? Sau impartim compozitia in 3 si il coacem de 3 ori? Multumesc!!!
Eu l-am copt tot odata 🙂
Glazura se face pe baie de aburi sau direct pe flacara? Mi mi se ingroasa f tare si nu mai este fluida!
Poate fi datorita ciocolatei sau a focului prea tare. Incercati pe baie de aburi, eu o fac la foc mic, sau daca e nevoie mai adaugati 20 ml smantan pentru frisca
Multumesc!
L-am facut de 3 ori, a iesit divin….dar partea asta cu glazura nu prea mi-a iesit!
Ma bucur Corina, parte cu glazura e usoara daca folosesti o ciocolata de calitate, iar daca e prea vascoasa mai adaugi putina smantana pentru frisca
Moussul meu este f lichid?
Oare pr ca am pus gelatina calda?
Depinde in cata apa ai hidrata gelatina. Iti recomand sa folosesti foi de gelatina, mie imi plac mai mult.
Buna seara, pentru o tava de 26 cm ce cantitati sa folosesc?multumesc
Buna, o data si jumatate la toate ingredientele
daca facem 2 porti de sos de caramel asta inseamna 800 gr frisca si cite 250 gr ptr o portie de sos ,adica zahar in total 500 gr zahar prtr caramel
Daca socotim si frisca pentru mousse, da. Strict pt sosul caramel avem nevoie de 400 ml smantana pentru frisca.
Aveti idee dc nu mi se topeste bine zahărul? Se formeaza cv ca niste pietricele. Ce zahar ar trebui sa folosesc? Multumesc
Eu folosesc zahar Coronita, insa pe masura ce se caramelizeaza ar trebui sa se topeasca toate granulele
Delicios. L-am încercat.
Bună! As putea sa acopăr tortul cu fondant în loc de glazura de ciocolata? Multumesc!
Eu personal nu am facut, dar am vazut la alte fete, deci da 🙂
Bună!! Revin cu o întrebare, vreau sa îmbrac tortul în fondant și as vrea sa fie etajat, 2 blaturi cu diametrul de 23 și 18. Credeți că o să reziste fără sa se lase, menționez ca trebuie sa îl și transport.. Ce ma sfătuiți sa fac, mai multa gelatina, mai puțin caramel sa umplu baza cu alta crema?♀️?♀️?♀️
Mulțumesc mult! ?
Puneti mai putin caramel si neaparat bete de sustinere intre etaje.
Ok, mersi mult. Revin cu poza sâmbăta!
Buna ziua! Daca pregatesc blatul si cremele de seara, pot sa asamblez tortul a doua zi? Multumesc!
Doar blatul si sosul caramel, restul a 2-a zi
Buna ziua. Imi puteti spune va rog,la blat,apa se pune peste ingredientele blatului asa fierbinte sau se raceste? Imi este teama sa nu se coaguleze ouale.
Se pune fierbinte, nu se coaguleaza ouale, apa nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte, undeva la 60 -70 grade e ok
Vreau sa fac portie dubla. Cat ar trebui sa aiba forma rotunda? Dar cea dreptunghiulara?
Multumesc!?
Daca vrei sa fie rotund, atunci ai nevoie de o forma de 26- 28, patrat tot asa
Intrebare ,intrebatoare sunt in afara tari si nu gasesc Santana pentru frisca pot folosi “double cream “? Multumesc frumos toate retetele tale sunt minunate mereu imi incet invitati ?
Desigur, doar sa fie cu peste 35 % grasime
Buna seara ,va rog spuneti-mi ce greutate are tortul ?
Nu l-am cantarit, insa daca adunati cantitatile de la ingrediente, veti avea greutatea lui
Sunteți cele mai bune la bucătarit !????
Il voi incerca la ziua mea curind!Am scris fix o ora receta. 🙂 Noapte buna!
Cum repar va rog mouss-ul de caramel ca s-a tăiat,presupun ca l-am mixat prea mult
Scurgeti lichidul si bati usor
Buna seara de ce mie mousul mi-a ieșit deschis la culoare ?
Poate nu ati lasat destul zaharul la caramelizat, culoarea este data de caramel
Buna Alina, de ce nu mai merge sa maresc sau sa scad cantitatea sus la -/+!Sper ca m-ai înțeles ce vreau sa spun??!
Stiu, e o problema tehnica, sper sa o putem remedia
Bună! Mulțumim pentru rețetă! Cred că ar trebui explicată puțin mai bine, nu sunt aranjate bine ideile, a trebuit să citesc de câteva ori până să mă lămuresc cum e cu cantitatea caramelului.
Bunaa!Cantitatea de caramel pana la urma care este?Reteta din link,dar dubla?
Exact
Mousse-ul a iesit moale si cand le-am pus au curs rau de tot si mousse-ul si caramelul..de ce oare ? 🙁 ca am urmat instructiunile intocmai
In mod normal nu trebuia sa curga, ai folosit corect gelatina ?
Da, am luat gelatina foi si am facut exact cum e scris in reteta. Dar la gust a fost super bun. Ma gandesc data viitoare daca las mousse-ul putin la frigider sa se intareasca si sa ansamblez tortul dupa ? Ca sa nu se mai scurga
mie mi s-a taiat mousse-ul si am facut altul. nu stiam de ce, credeam ca poate de la gelatina, dar si al doilea s-a taiat putin, inainte sa pun gelatina si am observat de ce…cand am adaugat untul de arahide. am folosit unul crunchy, nu fin. Se pare ca textura untului crunchy taie mousse-ul.
Buna! Iti multumesc pt aceast tort minunaaat! Am facut aceasta reteta de f mult ori si a iesit nemaipomenit, am cules laudele tuturor ? as avea o sugestie: acum ceva timp funtiona ajustarea cantitatilor din bara de sus dar de ceva vreme nu mai functioneaza. Crezi ca se poate rezolva aceasta problema? Am gasit-o extrem de utila pt retete tale si mi-ar placea sa ne putem bucura din nou de ea.
Mii de multumiri inca o data! ?
2 portii de caramel inseamna sa dublam reteta sosului de caramel lasata in link?
Da 🙂