Ingredients
-
Blat mac
-
6 buc oua
-
100 gr unt
-
300 ml lapte
-
200 gr mac
-
270 gr faina
-
240 gr zahar
-
1 lingurita praf de copt
-
Curd lamaie
-
2 buc lamaie
-
2 buc oua
-
200 gr zahar
-
60 gr unt
-
-
Crema de branza
-
-
600 gr branza fina de vaca
-
200 gr unt
-
300 gr compot ananas
-
215 gr zahar pudra
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
5 gr gelatina
-
Crema de ciocolata
-
-
200 gr crema de branza
-
150 gr ciocolata alba
Tort Poppy Lemon
Va place macul ? daca da, mergeti la sigur cu acest tort. Are un gust proaspat , dulce -acrisor. Crema de branza, ananas si curd de lamaie. O explozie de arome !
Steps
1
Done
|
Preparare blat 26 cmOuale cu zaharul le mixam pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Intre timp punem 200 ml lapte cu macul si untul la topit. Lasam sa dea in clocot de cateva ori, apoi oprim focul, adaugam lapte ramas rece peste cel fierbinte. Apoi il dam deoparte si il lasam sa se raceasca. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Cand ouale sunt batute suficient, adaugam laptele cu macul , amestecam usor cu o spatula de jos in sus de cateva ori, sa se omogenizeze amestecul. La final adaugam faina in 2 transe, si procedam la fel , cu spatula amestecam usor pana se omogenizeaza toata faina. Atentie sa nu amestecati prea tare , deoarece atunci compozitia pierde prea mult aer si nu creste frumos. Preincalzim cuptorul la 180 garde. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 grade timp de 30-35 minute, pana trece testul scobitorii. Il lasam sa se raceasca complet. |
2
Done
|
Curd de lamaieSpalam bine lamaile , razuim coaja intr-o oala mica, stoarcem zeama de lamaie si o punem peste coaja. Adaugam zaharul si ouale batute usor cu telul. Amestecam totul cu telul si apoi punem la foc mic spre mediu. De aici in colo folosim o lingura de lemn pt a amesteca. Crema de lamaie dureaza max 10 minute sa o facem dar nu avem voie sa ne indepartam de plita/aragaz. Amestecam mereu cu lingura, crema nu are voie sa fiarba. Din momentul in care scoate aburi, dam focul incet si o mai lasam 5-8 minute. Amestecam mereu. La final trebuie sa aiba consistenta unei budinci. O dam la o parte de pe foc. Untul il taiem cubulete si il adaugam in crema. Amestecam pana se incorporeaza tot. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece si apoi o topim pe baie de aburi. O adaugam peste crema si mixam pana la incorporare. |
3
Done
|
Crema de branzaUntul moale il mixam cu zaharul pudra pana devin pufos. Dureaza cam 4-5 minute. Apoi adaugam vanilia si crema de branza. Mixam inca 2 minute. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece si apoi o topim pe baie de aburi. O adaugam peste crema si mixam pana la incorporare. Ananasul il scurgem bine de apa si apoi il taiem bucatele. |
4
Done
|
Asamblare tort Blatul il feliem in 3. Partea cea mai dreapta o lasam ultima, aceasta va fi capacul. Jumatate din cantitatea de curd de lamaie trebuie pastrata pentru decor. Eu am montat tortul intr-ul inel reglabil, dar se poate si in forma in care s-a copt blatul. |
5
Done
|
Ornare tortPregatim crema pentru ornat : ciocolata alba o topim pe baie de aburi, apoi o adaugam peste crema de branza si amestecam energic cu telul. Cu aceasta crema imbracam intr-un strat subtire tortul, pe laterale si in partea de sus. Il dam la rece 30 minute. Intre timp incalzim din nou curdul de lamaie, acesta din cauza gelatinei s-a intarit, insa pe baie de aburi devine din nou usor fluid. Asa il vom putea turna pe marginea tortului , cu ajutorul unui pos, sau a unei pungi cu un capat decupat. Ornam cu ananasul ramas si il pastram la rece. Enjoy ! |
Buna!poti, te rog, sa mi spui cat zahar trebuie pt blat? La ingrediente nu scrie:(
Multumesc de atentionare, am trecut si cantitatea de zahar
Buna,am o curiozitate,crema nu se intareste la rece prea tare si devine gretoasa din cauza untului?
Larisa , daca mi se parea gretoasa nu o mai publicam 🙂 , cantitate de unt e mica comparativ cu branza si ananasul
Imi poti spune cum ie crema de branza pe care o folosesti te rog??
eu folosesc Exquisa sau Philadelphia, insa merge si Goldessa
Bună,
Ananasul de deasupra nu se oxideaza,pot pune zeama de lămâie?
Fiind din conserva nu am avut aceasta problema, noi l-am servit in ziua respectiva. Daca doriti sa il pastrati peste noapte puteti folosi tort gelee.
Multumesc!
Buna! poti te rog sa imi spui ce dimensiuni are tava? multumesc!
Tava are 26 cm.