4 0
Tort Poppy Lemon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat mac
6 buc oua
100 gr unt
300 ml lapte
200 gr mac
270 gr faina
240 gr zahar
1 lingurita praf de copt
Curd lamaie
2 buc lamaie
2 buc oua
200 gr zahar
60 gr unt
Crema de branza
600 gr branza fina de vaca
200 gr unt
300 gr compot ananas
215 gr zahar pudra
1/2 lingurita extract vanilie
5 gr gelatina
Crema de ciocolata
200 gr crema de branza
150 gr ciocolata alba

Nutritional information

Tort Poppy Lemon

  • Serves 14
  • Medium

Ingredients

  • Blat mac

  • Curd lamaie

Share

Tort Poppy Lemon

Va place macul ? daca da, mergeti la sigur cu acest tort. Are un gust proaspat , dulce -acrisor. Crema de branza, ananas si curd de lamaie. O explozie de arome !

tort-lemon-poppy-3

Steps

1
Done

Preparare blat 26 cm

Ouale cu zaharul le mixam pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Intre timp punem 200 ml lapte cu macul si untul la topit. Lasam sa dea in clocot de cateva ori, apoi oprim focul, adaugam lapte ramas rece peste cel fierbinte. Apoi il dam deoparte si il lasam sa se raceasca. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Cand ouale sunt batute suficient, adaugam laptele cu macul , amestecam usor cu o spatula de jos in sus de cateva ori, sa se omogenizeze amestecul. La final adaugam faina in 2 transe, si procedam la fel , cu spatula amestecam usor pana se omogenizeaza toata faina. Atentie sa nu amestecati prea tare , deoarece atunci compozitia pierde prea mult aer si nu creste frumos. Preincalzim cuptorul la 180 garde. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 grade timp de 30-35 minute, pana trece testul scobitorii. Il lasam sa se raceasca complet.

2
Done

Curd de lamaie

Spalam bine lamaile , razuim coaja intr-o oala mica, stoarcem zeama de lamaie si o punem peste coaja. Adaugam zaharul si ouale batute usor cu telul. Amestecam totul cu telul si apoi punem la foc mic spre mediu. De aici in colo folosim o lingura de lemn pt a amesteca. Crema de lamaie dureaza max 10 minute sa o facem dar nu avem voie sa ne indepartam de plita/aragaz. Amestecam mereu cu lingura, crema nu are voie sa fiarba. Din momentul in care scoate aburi, dam focul incet si o mai lasam 5-8 minute. Amestecam mereu. La final trebuie sa aiba consistenta unei budinci. O dam la o parte de pe foc. Untul il taiem cubulete si il adaugam in crema. Amestecam pana se incorporeaza tot. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece si apoi o topim pe baie de aburi. O adaugam peste crema si mixam pana la incorporare.

3
Done

Crema de branza

Untul moale il mixam cu zaharul pudra pana devin pufos. Dureaza cam 4-5 minute. Apoi adaugam vanilia si crema de branza. Mixam inca 2 minute. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece si apoi o topim pe baie de aburi. O adaugam peste crema si mixam pana la incorporare. Ananasul il scurgem bine de apa si apoi il taiem bucatele.
Pentru crema de branza eu am folosit Frischa, este in genul cremei de branza Philadelphia .

4
Done

Asamblare tort

Blatul il feliem in 3. Partea cea mai dreapta o lasam ultima, aceasta va fi capacul. Jumatate din cantitatea de curd de lamaie trebuie pastrata pentru decor. Eu am montat tortul intr-ul inel reglabil, dar se poate si in forma in care s-a copt blatul.
Punem 1 blat jos, apoi jumatate din crema de branza, cateva lingurite de curd de lamaie si 1/3 din bucatile de ananas.
Repetam inca o data operatiunea. La final punem ultimul blat. Acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider minim 4 ore, de preferat peste noapte.

5
Done

Ornare tort

Pregatim crema pentru ornat : ciocolata alba o topim pe baie de aburi, apoi o adaugam peste crema de branza si amestecam energic cu telul. Cu aceasta crema imbracam intr-un strat subtire tortul, pe laterale si in partea de sus. Il dam la rece 30 minute. Intre timp incalzim din nou curdul de lamaie, acesta din cauza gelatinei s-a intarit, insa pe baie de aburi devine din nou usor fluid. Asa il vom putea turna pe marginea tortului , cu ajutorul unui pos, sau a unei pungi cu un capat decupat. Ornam cu ananasul ramas si il pastram la rece. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Cornuri umplute moi si pufoase
Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare
next
Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare
previous
Cornuri umplute moi si pufoase
Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare
next
Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare
Subscribe
Notificare despre
guest
11 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Dana

Buna!poti, te rog, sa mi spui cat zahar trebuie pt blat? La ingrediente nu scrie:(

Larisa

Buna,am o curiozitate,crema nu se intareste la rece prea tare si devine gretoasa din cauza untului?

ADRIANA

Imi poti spune cum ie crema de branza pe care o folosesti te rog??

Ana Dobre

Bună,
Ananasul de deasupra nu se oxideaza,pot pune zeama de lămâie?

Ana Dobre

Multumesc!

Ramona

Buna! poti te rog sa imi spui ce dimensiuni are tava? multumesc!

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here