Ingredients
-
Blat cacao
-
150 grame faina
-
25 grame cacao
-
2 oua
-
100 grame zahar
-
75 ml ulei
-
150 ml lapte
-
5 gr praf de copt
-
2,5 grame bicarbonat de sodiu
-
un praf de sare
-
-
Crema mascarpone
-
250 grame mascarpone
-
300 ml smantana pt frisca
-
100 125 grame zahar
-
1 lingurita extract vanilie
-
1 lingura zeama lamaie
-
50 grame ciocolata cu lapte
-
3 banane
-
50 grame zmeura
Tort musuroi de cartita
Un tort minunat, foarte gustos si usor de facut. Blat moale si pufos de cacao, crema mascarpone si banane proaspete…mmmm
Cei mai incantati au fost copiii , dar nici cei mari nu s-au dat la o parte 😛
Steps
1
Done
|
Preparare blatPreincalzim cuptorul la 170 grade. |
2
Done
|
Preparare cremaSmantana pentru frisca cat si branza mascarpone trebuie se fie reci, de la frigider. |
3
Done
|
Asamblare tortAcum vom decupa blatul de cacao, lasand marginile intacte, vom scoate miezul. Peste blat vom pune bananele taiate pe jumatate si deasupra zmeura. Apoi punem crema si ii dam o forma de cupola, netezint lateralele. Deasupra punem restul de blat sfarmat. |
Reteta rapida ! Blat gustos si pufos.
Mi-a placut foarte mult si am salvat reteta sa o pot folosi si pentru alte prajituri.
Am încercat reteta. Blatul a iesit pufos, gustos, bine crescut. O reteta de nota 10.
Este mult mai bine sa incercam sa facem noi desertul acesta, iese mult mai bun decat cel la plic.
Ioana, ai dreptate 🙂
Buna! Spune.mi te rog acest tort, pt ca are banane, poate fi preparat cu o zi inainte de a fi servit? Bananele mai sunt gustoase? Nu se innegresc? Multumesc!