Ingredients
-
Foi Dobos
-
-
7 oua
-
116 grame faina
-
120 grame zahar
-
35 grame unt
-
un praf de sare
-
-
Crema Dobos
-
-
4 oua
-
250 grame unt
-
200 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
175 grame zahar
-
20 grame cacao
-
2-3 picaturi de esenta rom/rom
-
-
Caramel
-
-
125 grame zahar
Tort Dobos
Un tort clasic ce merita facut. Foile fine, crema de unt cu ciocolata, e o combinatie atat de gustoasa.
Reteta apartine lui Jozsef C. Dobos. El a creat aceasta crema fina, cu aroma intensa de ciocolata, folosind unt de cacao si masa de cacao pura.
Reteta folosita de mine este putin adaptata deoarece am inlocuit untul de cacao si masa de cacao. Asta deoarece am dorit sa fac un tort pe care voi sa il puteti reproduce cu usurinta. Am gustat acest tort minunat la cofetaria Gerbeaud din Budapesta si gustul lui l-am regasit si in tortul facut in casa. Desi pare complicat nu e asa, doar cere putin mai mult timp. Insa rezultatul merita !
Daca va plac retetele mele, va astept si in grupul de pe Facebook https://www.facebook.com/groups/1639769526304770/
Steps
1
Done
|
Preparare foi Acestea se prepara usor, doar necesita timp deoarece fiecare foaie se coace separat. Marimea oualor conteaza foarte mult, eu am folosit oua de aproximativ 60 grame fiecare( cantarit fara coaja). Daca doriti se pot cantari, pentru un rezultat optim. |
2
Done
|
Preparare cremaUntul il scoatem de la frigider. |
3
Done
|
Asamblare tortLuam pe rand cate o foaie, punem un strat de crema si continuam pana terminam cu foile. Pastram crema pentru decor. Daca va place cu mai multa crema puteti sa o faceti din 5 oua. Sus aveti posibilitatea de a creste cantitatea, gasiti un multiplicator de cantitate. Eu am adaugat pe lateralele tortului nuca prajita si tocata grosier. La urma am asezat bucatile de foaie cu zahar ars. |