Am gasit niste capsuni care miroseau imbietor si nu am putut sa le las acolo :), asa ca cateva le-am mancat asa,iar cu restul am facut un tort cu ciocolata si branza.Yammyyy!
Ingrediente:
Blat:
4 oua
100 gr unt
200gr faina
100 gr zahar
75 ml lapte
100 gr ciocolata neagra topita
1/2 plic praf de copt
Crema:
350-400 grame branza proaspata
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
1 plic gelatina foi
150 grame zahar
150 grame capsuni
Pt ornat:
60 gr ciocolata alba
30 grame unt
30 gr ciocolata neagra
100 gr capsuni
Preparare :
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana define pufos apoi adaugam pe rand cate un ou, apoi faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt alternand cu laptele ,mixam pana se incorporeaza bine iar apoi adaugam ciocolata topita si mai amestecam o data. Turnam amestecul in forma de tort cu inel detasabil (20 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem 25 – 30 minute la 180 grade.
Lasam blatul la racit si preparam crema.Branza o amestecam bine cu zaharul, adaugam laptele si frisca lichida.Cu un mixer vertical mixam pana devine cremoasa ca o pasta .Topim gelatina conform instructiunilor.
Blatul rece in taiem in doua, partea de sus o lasam la o parte, partea de jos a blatului o asezam din nou in forma de tort si asezam peste el capsunile taiate rondele.Gelatina o amestecam cu branza si o turnam peste capsuni si blat.Acoperim cu blatul deasupra si dam la frigider minim 2 ore.
Dupa lunga asteptare 🙂 topim ciocolata alba si untul si le amestecam pana rezulta o crema(daca e nevoie dam la frigider 3-4 min) pe care o intindem deasupra pe tort, apoi asezam capsunii taiati in 2.La final topim si ciocolata neagra, o turnam intr-o punga mai mica, ii taiem foarte putin dintr-un colt si ornam de-a lungul tortului .Pofta buna!