3 0
Tort cu portocale si ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort cu portocale si ciocolata

  • Medium
Share

Imi place atunci cand merg la aniversarea unor persoana dragi mie sa le pregatesc cate un tort :). Asa am facut si acest tort. Vroiam ceva usor, cu o crema delicioasa si de sezon , asa ca am ales portocala, care merge de minune cu ciocolata.

 

Ingrediente tort ciocolata si  portocale :

Blat :

4 oua

4 linguri zahar

6 linguri faina

1 lingura cacao

un praf de sare

40 gr unt topit si racit

Pentru blat am folosit tava cuptorului .Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. Din aceasta compozitie luam 3 linguri pline si le punem separat, apoi le amestecam usor cu cacao. Cu o lingurita mica punem pe hartia de copt cateva dungi , precum vedeti in fotografie. Peste turnam cealalta compozitie, Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade 10-12 minute, apoi o scoatem si il punem sa se raceasca.

Tava pe care am folosit-o pentru asamblarea tortului este rotunda si are diametru de 20 cm, dar la fel de bine puteti folosi si una de 18 cm,va iesi mai inalt tortul ,si inaltimea de 12 cm. Din foaia de rulada, taiem o fasie pe lungime, cat tava de inalta,masuram si vedem de cat mai e nevoie pentru a acoperi peretii laterali complet. Din ceea ce ramane facem baza, adica acoperim fundul tavii.

Crema de ciocolata:

200 ml smantana pt frisca

200 crema de branza Philadelphia

300 gr ciocolata neagra

Mousse  de portocale:

200 ml smantana pt frisca

2 linguri zahar

400 ml suc de portocale( suc proaspat stors sau 100% natural)

4 galbenusuri

4 linguri amidon

50 grame zahar

6 foi gelatina

Batem frisca toata , cele 400 ml deodata, impreuna cu cele 2 linguri de zahar. O dam la rece. Punem gelatina la inmuiat.Sucul de portocale il punem la incalzit, galbenusurile le batem cu zaharul pana se albesc apoi adaugam amidonul si amestecam bine.Cand sucul este fierbinte ,fara a fierbe, adaugam amestecul de galbenusuri si il punem inapoi pe foc mic spre mediu amestecam tot timpul pana incepe sa se ingroase. Il luam de pe foc  si apoi adaugam foile de gelatina pe rand,amestecam bine.Lasam la racit 10 minute.

Topim ciocolata, pe baie de aburi. Separat mixam crema de branza pana se inmoaie usor , apoi adaugam jumatate din cantitatea de frisca. Acum adaugam ciocolata topita. Amestecam bine. Jumatate din crema de ciocolata am pus-o peste blat, cealalta jumatate am lasat-o deoparte. Peste crema de portocala,care este la temp camerei punem frisca ramasa, amestecam usor pana se incorporeaza.Turnam toata crema de portocale peste cea de ciocolata. Urmeaza cealalta jumatate din crema de ciocolata. Daca s-a intarit prea tare , o punem 2-4 secunde la microunde pana se inmoaie usor si o putem intinde. Incercam sa nivelam bine , apoi o dam la rece minim 2 ore.

Pentru jeleu:

1 plic tort gelee transparent

250 ml suc de mere sau portocale

1 jumatate portocala taiata felii de 3-4 mm.

Tortul trebuie sa fie cu 1 cm mai jos decat marginea tavii. Asta pentru a putea turna jeleul. Feliile de portocala le asezam peste crema de ciocolata si apoi pregatim jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj.Turnam usor cu o lingura un strat subtire de jeleu, apoi il turnam pe tot uniform. Il lasam la rece de preferat peste noapte.

Se serveste rece. Enjoy !

 

Lucky Cake

panna cotta si fructul pasiunii
previous
Panna cotta cu jeleu din fructul pasiunii
Somon in crusta de foietaj
next
Somon in crusta de foietaj
panna cotta si fructul pasiunii
previous
Panna cotta cu jeleu din fructul pasiunii
Somon in crusta de foietaj
next
Somon in crusta de foietaj
Subscribe
Notificare despre
guest
6 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here