1 0
Tort cu mousse de capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort cu mousse de capsuni

Share

Un tort potrivit pentru orice ocazie! Are o aroma minunata de capsuni , un blat de vanilie, totul invelit intr-o glazura delicioasa ;), nu e greu de facut si puteti sa il preparati cu o zi inainte.

Ingrediente(forma de 24 sau 26 cm):

Blat:

6 oua

300 gr faina

50 ml lapte

50 gr unt topit

100 gr zahar

1 plic praf de copt

extract sau esenta vanilie

Mousse de capsuni:

300 gr smantana pt frisca

250 gr capsuni prospete

60-80 gr zahar, depinde cat de dulci sunt capsunii

6 foi gelatina sau 10 gr gelatina

6 linguri gem de capsuni

Glazura:

100 ml smantana pt frisca

150 gr ciocolata neagra

1 lingura sirop agave sau miere

Decor :

100 ml smantana pt frisca , o lingura zahar (colorant alimentar roz -optoinal)

bomboane decor

 

Preparare:

Pt blat batem albusurile spuma 5 minute.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste 3-4 minute,untul topit, adaugam 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele , pe urma restul de faina si extractul de vanilie.Albusurile le incorporam incet, cam in 4 ture amestecand usor de jos in sus.Punem totul intr-o tava de silicon sau cu peretii detasabili. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade cam 35- 40 minute.Lasam la racit, apoi il sectionam in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi.

Pentru mousse capsunile trebuie facute pasta cu un bleder,punem gelatina la inmuiat, batem frisca cu zaharul apoi adaugam capsunile iar la sfarsit gelatina topita la bain marie sau la microunde(daca o puneti la microunde adaugati o lingura de apa si o lasati 3 secunde, daca mai e nevoie o mai puneti 3 secunde,Nu are voie sa fiarba).Amestecam bine.

Daca am folosit o tava de silicon, punem o folie alimentara apoi primul blat, il ungem cu 1/2 din gem, apoi turnam mousse-ul de capsuni,  ungem al 2 blat cu gemul de capsuni si il punem peste.Il dam la frigider minim 4 ore.

Pt glazura:

punem pe foc mediu smantana si cand a dat a dat in clocot adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste si adaugam mierea.Lasam 5 minute la frigider pana se ingroasa putin.Glazura o intindem apoi pe tot tortul(asezat pe un gratar sau o tava) incepand din mijloc inspre margini.Dupa ce l-am glazurat il punem pe platoul de servire si il decoram pe lateral cu ornamentele de ciocolata iar deasupra cu ajutorul unui pos, il decoram cu frisca batuta .

Lucky Cake

previous
Foietaj cu gem proaspat
next
Placinta cu spanac si branza
previous
Foietaj cu gem proaspat
next
Placinta cu spanac si branza
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here