Ingredients
-
Blat cu mac
-
-
2 oua
-
40 grame faina
-
60 grame zahar
-
15 grame mac
-
15 grame amidon
-
28 grame unt
-
un praf de sare
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
-
Mousse caise
-
-
300 gr caise
-
200 ml smantana pt frisca
-
200 grame crema de branza
-
125 grame zahar pudra
-
10 grame foi gelatina
-
5 ml zeama lamaie
-
-
Crema mascarpone
-
-
200 gr mascarpone
-
200 ml smantana pt frisca
-
50 gr zahar pudra
Tort cu mac si caise
Este un tort super usor, atat in ceea ce priveste gustul cat si metoda de realizare. Blatul cu mac este pufos, aerat, la fel si crema. Dulce acrisoara, cu extra fructe. Decor simplu, cu fructe proaspete.
Steps
1
Done
|
Blat cu macSunt cateva lucruri care trebuie respectate pentru a iesi blatul perfect. |
2
Done
|
Mousse caisePunem gelatina la hidratat in apa rece. Apoi o topim pe baie de aburi. Scoatem samburii din caise, apoi le punem in blender si le facem pasta. Adaugam zeama de lamaie. Smantana pentru frisca, rece, o batem semi tare. Apoi adaugam crema de branza si mai mixam 1 minut. |
3
Done
|
DecorPentru crema de decor: mixam frisca rece impreuna cu mascarponele si zaharul pudra. Cand crema devine ferma, o impartim in 2 : o parte o lasam alba, iar in cealalata adaugam colorant la alegere. |