0 0
Tort cu branza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort cu branza

Share

Ieri a fost ziua piticului meu asa ca i-am facut  tortul lui preferat: cel cu branza. A fost tare  gustos, asa ca azi dimineata cand s-a trezit a mai vrut o felie :).

Ingrediente:

Blat:

4 oua

100 grame unt

100 grame ciocolata neagra

20 grame cacao

200 grame faina

100 grame zahar

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Crema:

1 kg branza de vaci

100 ml lapte

6 foi gelatina sau 10 grame gelatina

200 grame zahar

1/2 borcan gem de zmeura sau visine

Ornat:

100 grame crema de branza

90 grame ciocolata alba

200 smantana pt frisca

50 grame zahar pudra

Pentru blat, topim ciocolata cu untul apoi cu ajutorul unui tel, incorporam ouale si zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si sarea. Coacem la 180 de grade 35-40 minute intr-o forma de copt cu inel detasabil de 24 sau 26 cm. Il lasam la racit apoi il taiem in doua, astfel incat sa rezulte 2 foi de blat.

Branza de vaci o faramitam cu o furculita apoi adaugam zaharul si frecam bine. In functie de cat e de moale mai adaugam 30 – 50 ml lapte si apoi mixam bine cu mixerul vertical pana rezulta o pasta fina. Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi restul de lapte il incalzim bine si adaugam gelatina, amestecand pana se topeste. (daca gelatina nu se topeste de tot, punem laptele cu gelatina pe bain-marine si mai amestecam ). Dupa care turnam laptele cu gelatina in branza si amestecam bine.

O foaie de blat, o asezam pe fundul formei de copt, o ungem cu jumatate cantitatea de gem apoi turnam amestecul de branza. Punem a doua foaie de blat si repetam operatiunea. Il punem la frigider pentru 2 ore.

Intre timp batem frisca,  punem zaharul , incorporam crema de branza si  ciocolata topita. O punem la rece.

Dupa doua ore putem sa ornam tortul. Cu ajutorul unei spatule, imbracam in crema marginile tortului iar deasupra se orneaza cu ajutorul unui pos.

Eu, pe laterale, am ornat cu picuri de ciocolata dar puteti folosi orice forme sau culori iar deasupra am razuit putina ciocolata.

Enjoy!

 

 

 

Lucky Cake

previous
Iepure la cuptor cu chorizo si ciuperci
next
Lasagna cu spanac si pui
previous
Iepure la cuptor cu chorizo si ciuperci
next
Lasagna cu spanac si pui
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
gabita

La multi ani Rares, asa tort vreau si eu de ziua mea :), si chiar am sa -mi fac pt ca arata foarte bine si cred ca e la fel de gustos.Bravo Ali, pa

Carmen

Esti tare priceputa Alinus. Abia astept sa gust live din bunatatiile tale . Tare bine suna tortul asta.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here