Ieri a fost ziua piticului meu asa ca i-am facut tortul lui preferat: cel cu branza. A fost tare gustos, asa ca azi dimineata cand s-a trezit a mai vrut o felie :).
Ingrediente:
Blat:
4 oua
100 grame unt
100 grame ciocolata neagra
20 grame cacao
200 grame faina
100 grame zahar
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Crema:
1 kg branza de vaci
100 ml lapte
6 foi gelatina sau 10 grame gelatina
200 grame zahar
1/2 borcan gem de zmeura sau visine
Ornat:
100 grame crema de branza
90 grame ciocolata alba
200 smantana pt frisca
50 grame zahar pudra
Pentru blat, topim ciocolata cu untul apoi cu ajutorul unui tel, incorporam ouale si zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si sarea. Coacem la 180 de grade 35-40 minute intr-o forma de copt cu inel detasabil de 24 sau 26 cm. Il lasam la racit apoi il taiem in doua, astfel incat sa rezulte 2 foi de blat.
Branza de vaci o faramitam cu o furculita apoi adaugam zaharul si frecam bine. In functie de cat e de moale mai adaugam 30 – 50 ml lapte si apoi mixam bine cu mixerul vertical pana rezulta o pasta fina. Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi restul de lapte il incalzim bine si adaugam gelatina, amestecand pana se topeste. (daca gelatina nu se topeste de tot, punem laptele cu gelatina pe bain-marine si mai amestecam ). Dupa care turnam laptele cu gelatina in branza si amestecam bine.
O foaie de blat, o asezam pe fundul formei de copt, o ungem cu jumatate cantitatea de gem apoi turnam amestecul de branza. Punem a doua foaie de blat si repetam operatiunea. Il punem la frigider pentru 2 ore.
Intre timp batem frisca, punem zaharul , incorporam crema de branza si ciocolata topita. O punem la rece.
Dupa doua ore putem sa ornam tortul. Cu ajutorul unei spatule, imbracam in crema marginile tortului iar deasupra se orneaza cu ajutorul unui pos.
Eu, pe laterale, am ornat cu picuri de ciocolata dar puteti folosi orice forme sau culori iar deasupra am razuit putina ciocolata.
Enjoy!
La multi ani Rares, asa tort vreau si eu de ziua mea :), si chiar am sa -mi fac pt ca arata foarte bine si cred ca e la fel de gustos.Bravo Ali, pa
Sa stii ca e gustos si usor de facut! abia astept sa imi spui cum ti-a iesit!
Esti tare priceputa Alinus. Abia astept sa gust live din bunatatiile tale . Tare bine suna tortul asta.
Te astept cu drag!Ti-as trimite la pachet dar e tare lung drumul 🙂