1 0
Tort Cherie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Mousse de lapte condensat
250 grame lapte condensat indulcit
250 ml smantana pt frisca
1/2 lingurita extract vanilie
3 foi gelatina
Crema visine
300 grame visine congelate
100 ml suc de mere
30 grame zahar
20 grame amidon
1 foaie gelatina
Crema ornat
200 grame crema de branza
200 grame unt
200 grame zahar pudra
putin colorant portocaliu

Tort Cherie

  • Serves 16
  • Medium

Ingredients

Share

Tort Cherie

E atat de fin si gustos ! Blat genovez de vanilie, mousse de lapte condensat si crema de visine. O combinatie dulce- acrisoara exact pe gustul meu !

Reteta de blat o gasiti aici https://luckycake.ro/retete/blat-genovez/

Steps

1
Done

Preparare blat

Eu am folosit blat genovez, aveti linkul cu reteta sus in descriere.
Il puteti face in ziua pregatirii tortului sau cu o zi intainte. Dupa ce s-a racit complet il pastrati la frigider in folie alimentara.

2
Done

Preparare crema visine

Punem foaia de gelatina la hidratat in apa rece. Visinele ( congelate) le-am pus impreuna cu zaharul si 70 ml suc de mere intr-o cratita mica la foc mediu. Dupa ce au dat in clocot de 2-3 ori putem adauga amidonul amestecat cu restul sucului de mere ( rece) si mai fierbem 1 minut pana se ingroasa. Luam de pe foc si apoi adaugam gelatina hidratata. Lasam crema la o parte.

3
Done

Mousse de lapte condensat

Se face foarte usor. Smantana pentru frisca trebuie sa fie rece de la frigider. Punem gelatina la hidratat in apa rece.
Punem atat smantana pentru frisca cat si laptele condensat intr-un vas. Mixam cu mixerul pana incepe sa devina aerata, nu se va intari la fel ca si frisca simpla insa isi va mari volumul si consistenta. Mixatul dureaza cam 10 minute. Apoi la final topiti gelatina pe baie de aburi. Adaugati 2 linguri din crema de frisca peste gelatina, amestecati bine ai apoi o turnati peste crema. Omogenizati cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus.

4
Done

Asamblare tort

Blatul il feliem in 3. Pentru montaj avem nevoie de un inel sau tava in care am copt blatul. S-ar putea ca tortul sa depaseasca inaltimea formei, asadar puneti pe marginea formei hartie de copt in strat dublu sau folie acetofan.
Prima data punem un blat, apoi roata doar pe margine un strat de mousse si in mijloc jumatate din crema de visine. Peste aceasta punem jumatate din mousse-ul de lapte condensat. Repetam acelasi procedeu si cu cremele ramase. Punem deasupra ultimul blat si acoperim cu folie alimentara. Dam la frigider peste noapte sau minim 6 ore.

5
Done

Decorare tort

Pentru decor am folosit o crema simpla, cu care se decoreaza usor.
Avem nevoie de unt gras de 82 % , zahar pudra cernut. Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra pana devine deschis la culoare si are o textura pufoasa. Cam 15 minute sunt suficiente. Apoi adaugam crema de branza si continuam sa mixam pana crema este uniforma, ferma si aerata.
Acoperim tortul intr-un strat subtire de crema, apoi il dam la rece pentru 20 minute. Apoi il acoperim din nou cu un strat mai consistent si il nivelam cu o spatula. Pastram 100 grame crema pentru decorul portocaliu. Il dam din nou la rece. Intre timp amestecam crema cu colorantul alimentar. Apoi scoatem tortul si cu o spatula luam putin din crema, pe varful spatulei si punem dintr-o miscare, crema de la mijloc in sus. Puteti testa tehnica inainte, pe marginea unei forme rotunde. La fel facem si deasupra tortului. La decor am folosit fructe si flori, se poate orna dupa gustul fiecaruia. Spor la copt si decorat sa aveti !

Lucky Cake

Blat genovez
previous
Blat genovez
Tagliatelle cu dovlecel si bacon crocant
next
Tagliatelle cu dovlecel si bacon crocant
Blat genovez
previous
Blat genovez
Tagliatelle cu dovlecel si bacon crocant
next
Tagliatelle cu dovlecel si bacon crocant
Subscribe
Notificare despre
guest
15 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
adriana

buna ziua! minunat acest tort! nu am inteles un lucru, la montaj: peste primul blat “Prima data punem un blat, apoi roata doar pe margine un strat de crema si in mijloc jumatate din crema de visine. Peste aceasta punem jumatate din mousse-ul de lapte condensat. Repetam acelasi procedeu si cu cremele ramase”. intrebarea mea este ce crema se pune “roata pe margine”? din mousse ul de lapte condensat sau din crema pt ornat, cea cu crema de branza si unt? mmultumesc pt raspuns si pt. minunatele retete!

Ynna

Incercat rezultatul ~ PERFECT!!!! Multumesc!

Mary

Buna ziua. Felicitari pentru aceasta minunatie ! La crema pt decorat acest tort minunat, la ce fel de crema de banza va referiti ? Multumesc frumos.

Nicoleta Tudoran

Chiar! Ce tip de brinza folosiți? Este super reteta!Trebuie încercată ;)))!

Ana Vasile

Alina, crema ajunge sa acoperim un tort de 20 de cm? 22? Ma refer la cea de decor.

Brasovean doina

E superb! Ce gramaj are o foaie de gelatina,te rog!

Claudia Lazar

Pot folosi cireșe din compot? Nu am gasit congelate. Mulțumesc

Giorgi

Buna!Superb tortul!O rugaminte -intrebare: Cu crema de ornat se poate imbraca si un tort mousse congelat in prealabil?

Giorgi

Multumesc mult!

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here