Ingredients
-
Mousse de lapte condensat
-
-
250 grame
lapte condensat indulcit
-
250 ml
smantana pt frisca
-
1/2 lingurita
extract vanilie
-
3 foi
gelatina
-
-
Crema visine
-
-
300 grame
visine congelate
-
100 ml
suc de mere
-
30 grame
zahar
-
20 grame
amidon
-
1 foaie
gelatina
-
-
Crema ornat
-
-
200 grame
crema de branza
-
200 grame
unt
-
200 grame
zahar pudra
-
putin
colorant portocaliu
Share
Tort Cherie
E atat de fin si gustos ! Blat genovez de vanilie, mousse de lapte condensat si crema de visine. O combinatie dulce- acrisoara exact pe gustul meu !
Reteta de blat o gasiti aici https://luckycake.ro/retete/blat-genovez/
Steps
|
Preparare blat
Eu am folosit blat genovez, aveti linkul cu reteta sus in descriere.
Il puteti face in ziua pregatirii tortului sau cu o zi intainte. Dupa ce s-a racit complet il pastrati la frigider in folie alimentara.
|
|
Preparare crema visine
Punem foaia de gelatina la hidratat in apa rece. Visinele ( congelate) le-am pus impreuna cu zaharul si 70 ml suc de mere intr-o cratita mica la foc mediu. Dupa ce au dat in clocot de 2-3 ori putem adauga amidonul amestecat cu restul sucului de mere ( rece) si mai fierbem 1 minut pana se ingroasa. Luam de pe foc si apoi adaugam gelatina hidratata. Lasam crema la o parte.
|
|
Mousse de lapte condensat
Se face foarte usor. Smantana pentru frisca trebuie sa fie rece de la frigider. Punem gelatina la hidratat in apa rece.
Punem atat smantana pentru frisca cat si laptele condensat intr-un vas. Mixam cu mixerul pana incepe sa devina aerata, nu se va intari la fel ca si frisca simpla insa isi va mari volumul si consistenta. Mixatul dureaza cam 10 minute. Apoi la final topiti gelatina pe baie de aburi. Adaugati 2 linguri din crema de frisca peste gelatina, amestecati bine ai apoi o turnati peste crema. Omogenizati cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus.
|
|
Asamblare tort
Blatul il feliem in 3. Pentru montaj avem nevoie de un inel sau tava in care am copt blatul. S-ar putea ca tortul sa depaseasca inaltimea formei, asadar puneti pe marginea formei hartie de copt in strat dublu sau folie acetofan.
Prima data punem un blat, apoi roata doar pe margine un strat de mousse si in mijloc jumatate din crema de visine. Peste aceasta punem jumatate din mousse-ul de lapte condensat. Repetam acelasi procedeu si cu cremele ramase. Punem deasupra ultimul blat si acoperim cu folie alimentara. Dam la frigider peste noapte sau minim 6 ore.
|
|
Decorare tort
Pentru decor am folosit o crema simpla, cu care se decoreaza usor.
Avem nevoie de unt gras de 82 % , zahar pudra cernut. Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra pana devine deschis la culoare si are o textura pufoasa. Cam 15 minute sunt suficiente. Apoi adaugam crema de branza si continuam sa mixam pana crema este uniforma, ferma si aerata.
Acoperim tortul intr-un strat subtire de crema, apoi il dam la rece pentru 20 minute. Apoi il acoperim din nou cu un strat mai consistent si il nivelam cu o spatula. Pastram 100 grame crema pentru decorul portocaliu. Il dam din nou la rece. Intre timp amestecam crema cu colorantul alimentar. Apoi scoatem tortul si cu o spatula luam putin din crema, pe varful spatulei si punem dintr-o miscare, crema de la mijloc in sus. Puteti testa tehnica inainte, pe marginea unei forme rotunde. La fel facem si deasupra tortului. La decor am folosit fructe si flori, se poate orna dupa gustul fiecaruia. Spor la copt si decorat sa aveti !
|
buna ziua! minunat acest tort! nu am inteles un lucru, la montaj: peste primul blat “Prima data punem un blat, apoi roata doar pe margine un strat de crema si in mijloc jumatate din crema de visine. Peste aceasta punem jumatate din mousse-ul de lapte condensat. Repetam acelasi procedeu si cu cremele ramase”. intrebarea mea este ce crema se pune “roata pe margine”? din mousse ul de lapte condensat sau din crema pt ornat, cea cu crema de branza si unt? mmultumesc pt raspuns si pt. minunatele retete!
Se pune mousse-ul de lapte condensat. Voi corecta si in reteta 🙂
Incercat rezultatul ~ PERFECT!!!! Multumesc!
Buna ziua. Felicitari pentru aceasta minunatie ! La crema pt decorat acest tort minunat, la ce fel de crema de banza va referiti ? Multumesc frumos.
Chiar! Ce tip de brinza folosiți? Este super reteta!Trebuie încercată ;)))!
Folosesc Philadelphia sau Exquisa
Alina, crema ajunge sa acoperim un tort de 20 de cm? 22? Ma refer la cea de decor.
DE 20 cm da, daca e mai mare faci o portie si jumatate.
E superb! Ce gramaj are o foaie de gelatina,te rog!
6 foi gelatina= 10 grame
Pot folosi cireșe din compot? Nu am gasit congelate. Mulțumesc
Da, se pot folosi si din compot
Buna!Superb tortul!O rugaminte -intrebare: Cu crema de ornat se poate imbraca si un tort mousse congelat in prealabil?
Recomand o glazura oglida sau de ciocolata, crema adera greu la mousse-ul inghetat
Multumesc mult!