Ingredients
Acest tort poarta numelele prietenei mele Andrea , careia i-a placut foarte mult acest tort 😉 . Nu stiam ce denumire sa ii dau, are in compozitie 2 creme: ganache de ciocolata si mousse de lapte condensat. Evident titlul era prea lung…Asa ca m-a salvat Andrea . Iata ingredientele si modul de preparare:
Ingrediente Tort Andrea:
Blat cacao tort ( 22 cm)
120 gr faina 40 gr cacao 5 oua 2 galbenusuri 150 gr zahar 50 gr unt topit si racit la temp camerei 5 linguri apaPunem ouale ( la temperatura camerei ) impreuna cu galbenusurile si le batem pana incep sa devina pufoase. Zaharul il punem intr-o cratita cu fund gros impreuna cu 5 linguri de apa si lasam sa fiarba pana s-a topit zaharul si rezulta un sirop. In timp ce mixam il turnam in fir subtire peste oua si mixam pana ajunge la temp camerei, cam 5-6 minute. Faina o amestecam cu cacaua si o impartim in 2 . Cernem de la 15 cm deasupra vasului prima jumatate de faina, amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana se omogenizeaza. Repetam la fel si cu a 2 jumatate. Untul topit il amestecam cu o lingura din aluat pana se omogenizeaza apoi il turnam peste tot blatul si amestecam usor. Punem aluatul intr-o tava de 22 cm tapetata cu hartie de copt si coacem la 170 timp de 30 -35 minute. Cand e gata il scoatem din cuptor si il ridicam la 20 cm deasupra mesei apoi il lasam sa cada pe masa. In acest fel blatul nu va avea tendinta de lasare.Il lasam 5 minute apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar.
Ganache de ciocolata:
200 ml smantana pt frisca
200 gr ciocolata neagra/ cu lapte , de buna calitate
Ciocolata bucatele o punem la topit cu smantan pt frisca. Le punem la foc mic, amesecam mereu si le luam jos cand sunt pe punctul sa fiarba. Lasam pana se raceste usor , apoi la frigider peste noapte. Eu atat blatul cat si ganachul le pregatesc cu o zi inainte. Cand dorim sa asamblam tortul , mixam ganache-ul pana se intareste . Nu prea mult sa nu se taie.
Mousse de lapte condensat:
200 ml smanatana pt frisca
200 gr lapte condensat
6 gr gelatina
50 ml apa
Zmeura – 200 gr
Suc visine/ zeama de pe compotul de visine pt insiropatul blatului.
Preparare :
Gelatina o punem in apa rece la hidratat. Apoi o topim pe baie de aburi , fara sa fiarba. Frisca o batem bine, pana cand e teapana. Gelatina o adaugam peste laptele condensat, amestecam , apoi turnam totul peste frisca. Cu un tel amestecam bine de sus in jos pana se omogenizeaza.
Crema ornat
200 gr unt 82%
50 gr zahar
200 gr crema de branza
200 gr ciocolata neagra/ cu lapte
Glazura de ciocolata:
150 gr ciocolata neagra
70 ml smantana pt frisca
1 lingurita miere
200 gr zmeura
Acum asamblam tortul – avem nevoie de o forma cu pereti detasabili sau un inel. Blatul il taiem in 3 . Primul blat il punem jos, apoi punem zmeura . Cu grija turnam peste apoi punem mousse-ul de lapte condensat si cu o paleta il nivelam. Punem al 2-lea blat, il insiropam usor, urmeaza ganache-ul de ciocolata. Deasupra ultimul blat. Dam la frigider minim 4 ore, de preferat peste noapte.
Pentru crema de ornat , scoatem untul din frigider, sa fie la temp camerei. Topim ciocolata si o lasam sa se raceasca usor. Untul il mixam cu zaharul 2-3 minute. Apoi adaugam ciocolata topita, mixam bine , iar la final crema de branza ( gen Philadeplhia, Goldessa, Exquisa).
Imbracam tortul in crema , eu folosesc o spatula pt acest lucru. Pastram 1/3 din crema pt decorul final, o punem intr-un pos cu dui si o lasam intr-un loc racoros.
Il dam la rece 30 minute. Cand au trecut cele 30 minute pregatim glazura: Ciocolata bucati o amestecam cu smanata pt frisca, la foc mic , pana devine precum o budinca. La final adaugam si lingurita de miere. Turnam imediat glazura pe tort, in mijlocului lui si apoi usor spre margini. Dam inapoi la rece 10 minute. Luam posul cu crema ramasa si ornam pe margini. Apoi punem zmeura in mijloc si gata! Se tine la rece pana se serveste . Enjoy !
Steps
1
Done
|
|
Buna. La acest tort se pot pune si visine din compot? Sau sunt prea moi. Multumesc.
Desigur, doar trebuie lasate la scurs.
Multumesc. L am facut, a iesit foarte frumos! Abia astept sa il mai fac o data ?
Glazura se pune chiar cand se ia de pe foc sau trebuie lasata sa se raceasca?
Eu o pun la temperatura camerei, oricum nu tinem mult ciocolata pe foc, ea continua sa se topeasca si dupa ce se ia de pe foc