Tocanita de porccu mazare si morcovi e una din acele mancaruri care le aveam deseori pe masa pe cand eram copil. Rapida usoara si gustoasa.
Ingrediente tocanita
1 kg carne porc 1 ceapa 200 ml sos de rosii1 lingurita boia dulce200 – 300 ml apa3 morcovi medii200 gr mazare congelata / proaspatasare, piperuleimarar – dupa gustCarnea de porc o taiem cubulete. Punem 50 ml ulei intr-o tigaie si calim ceapa tocata marunt. Condimentam cu sare si piper. Adaugam si carnea , lasam pana scade zeama. Punem si boiaua, apoi adaugam apa. Punem capac si lasam la foc mediu 35-40 minute. Daca e nevoie mai completam cu apa. Morcovii ii taiem rondele si ii adaugam , apoi si mazarea. Punem si sosul de rosii , punem din nou capacul si lasam pana sunt fierte legumele. La final asezonam cu sare si piper daca mai e nevoie , apoi adaugam mararul tocat si il mai lasam sa dea cateva clocote. Servim cald. Enjoy!
am pregatit-o ieri 🙂 am mai adaugat si cativa cartofi cubulete. e delicioasa!